Wieteke van Dort krijgt oeuvreprijs

Actrice, cabaretière en zangeres Wieteke van Dort heeft maandag in haar woonplaats Den Haag de oeuvreprijs van de Gouden Eeuw Awards ontvangen.  Rijswijks Dagblad 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wieteke van Dort krijgt oeuvreprijs

  1. RLMertens zegt:

    Wieteke; ‘oeuvreprijs etc.’- Van harte gefeliciteerd! Als er één persoon is, die het Indisch hier op kaart gezet heeft, dan is het Wieteke wel! Ik herinner me nog levendig toen het liedje ‘geef mij maar nassi goreng etc., onderweg in de auto klonk. Jaren geleden! Wat een artiest. Zelfs staat het in het repertoire van menig Indonesische kroncong band. In het Nederlands!. Mijn kleinkinderen toen, nu twintigers, hingen aan de buis. Haar aanstekelijke presentatie en act konden ze uit het hoofd mee dreunen. En ook niet te vergeten; haar act op de tribune in de 2e kamer over de achterstallige Knil salarissen. Wrang te constateren dat het anno heden nog steeds speelt! -Op naar het Europese hof! Een blond Indisch meisje/dame met een lef/bravoure als een djago uit tempo doeloe. Nogmaals, dank vooral voor alles wat je voor onze groep heb gedaan. Nog vele jaren; in gezondheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.