Indonesia kemana?

Volkskrant: Indonesië werd in 1998 een democratie en geldt sindsdien als voorbeeld voor Zuidoost-Azië, een regio met halve dictators, militaire junta’s en halve democratieën. Maar in plaats van vooruit holt het modelland nu achteruit, constateert correspondent Michel Maas.

Volkskrant: De democratie van Indonesië is sterker dan we denken.  Indonesische verkiezingen zijn meer dan godsdienststrijd en het kopen van stemmen, betoogt
hoogleraar David Henley.

 NOS: De verkiezingen in Indonesië van anderhalve week geleden hebben volgens de kiescommissie het leven gekost aan 272 mensen. De slachtoffers kwamen niet om door aanslagen of andere gewelddadigheden, maar voornamelijk door uitputting, zei de commissie-voorzitter.


Het Nieuwsblad: De Indonesische president Joko Widodo heeft beslist Jakarta niet meer de hoofdstad van de archipel te laten zijn en de hoofdstad te verhuizen naar een andere stad op het eiland Java. Dit heeft SkyNews maandag gemeld.De exacte locatie van de nieuwe hoofdstad is nog niet beslist. Volgens minister van planning Bambang Brodjonegoro kan de implementering van de beslissing tien jaar vergen.

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indonesia kemana?

  1. 192 milloen mensen hebben gekozen in een land zo breed als de afstand van Londen tot Moskow.En heil aan een klein landje als Holland die het 350 jaar had beheerst.

  2. laniratulangi zegt:

    Het is nu WACHTEN, en RUSTIG WACHTEN tot the REAL COUNT gedaan is…… Vooral niet er op ingaan als er allerlei provokative berichten naar je toe komen….. gewoon negeren, want mijn keuze (01) schijnt toch te winnen. Maar daarna vooral op de hoede blijven voor mogelijke IS acties als wraaknemingen…… nou ja komt tijd komt raad…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.