Film over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog

Jim Taihuttu draait zijn film over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog gewoon op Java
De opnamen van het Nederlandse oorlogsdrama De Oost zijn begonnen in Indonesië. Hoofdrollen in Jim Taihuttu’s periodefilm over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog worden gespeeld door Martijn Lakemeier en Marwan Kenzari. Volkskrant

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Film over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog

 1. Ron Geenen zegt:

  Ik dacht dat ik een email in de Soos over die film al heb geplaatst. Dat bericht is mij persoonlijk door iemand anders uit de filmwereld ook verteld.

 2. KST-er zegt:

  Marwan Kenzari als Raymond Westerling, ja , de gelijkenis is als twee druppels water! Gemiste kans dus.

  • Bert zegt:

   Marwan Kenzari ken ik niet moet maar eerst een foto van hem zien om een oordeel te geven,maar als je ooit Westerling ontmoet hebt ,ben je meteen onder de indruk van zijn persoonlijkheid ,ik ga even niet in op zijn daden maar duik in zijn voorkomen en karakter ,striemende ogen en heldere intelligente blik ,echt een mannetje waar je geen gekheid uit moet mee halen ,een kerel uit 1 stuk ! Als ik het commentaar van KST-er lees lijkt die Marwan dus voor geen meter op Westerling .inderdaad een gemiste kans .

    • Bert zegt:

     Marwan Kenzari ja toch een good looking actor .Het had ook erger gekund b.v Gordon of Jeroen Krabbe als Westerling ..Westerling had zo,n markante kop ,probeer maar een goede look-a-like te vinden .

    • Ron Geenen zegt:

     Ja, daar noem je een paar figuren op, Bert. Ha ha! Vermoedelijk doen ze het beiden in hun broek als ze een foto van Westerling zien.
     Toch blijft het ook voor deze acteur een moeilijke zaak, want Raymond Westerling had van die doordringende ogen.

   • RLMertens zegt:

    @Bert; ‘striemende ogen etc.’- Uit Westerling; Mijn Memoires 1952; ‘bij de Indonesiërs was het effect van mijn blik frappanter. Als ik een terrorist moest ondervragen, begon ik altijd , zonder iets te zeggen, vast in zijn ogen te kijken. Meestal begon hij binnen een minuut te beven en na nog paar minuten bevreesd en…bekende alles. Zo placht ik dus in een dorp, dat wij omsingeld hadden, van de een naar de ander der aangetreden dorpsbewoners te gaan. Ieder afzonderlijk strak in de ogen kijkend. In 9 van de 10 gevallen konden de misdadigers mijn blik niet verdragen. En werden dan berecht. Slot; Mijn vrienden, de tanis, noemen mij Bapa(!). En deze tanis wachten nog steeds op de komst van de Ratu Adil, de Rechtvaardige vorst, die door hun profeet is voorspeld; de bevrijder, die in Turkije is geboren.!

    • Bert zegt:

     Sinterklaas was ook in het Turkije geboren ( Alleen heette het toen anders ) Als Sint je vroeger aankeek als klein kind beefde je ook .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.