Mannelijkheid

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Mannelijkheid

 1. Loekie zegt:

  Vertel Maritere, wat precies wil je te weten komen? Welke vragen wil je stellen? Wat men onder ‘mannelijkheid’ verstaat? Wat versta jij eronder? Heb jij wel eens te maken gehad met Indonesische mannelijkheid? Zo ja, hoe beviel dat? En wat wil je met verkregen informatie doen?
  Vertel maar, wat precies is je bedoeling?

 2. Robert zegt:

  sex-appeal is the keynote of the whole human civilization.

 3. Robert zegt:

  Sigh no more, ladies, sigh no more, men were deceivers ever, one foot in sea and one on shore, to one thing constant never. Shakespeare, Much Ado About Nothing.

 4. Robert zegt:

  Praten over mannelijkheid? Nature has given men one tongue and two ears, that we may hear twice as much as we speak.

 5. Wal Suparmo zegt:

  Wat Is dit nu weer? Een Grap.?Ik ken alleen maar bepaalde SEXCLUBS waar BLANKE MANNEN geweigert worden omdat ze te VLUG KLAAR KOMEN en een RELATIEFE SLAPPE pennis heben.En minder kunnen bewegen.Deze houden meer van oral sex , om orgasme krijgen zelf zonder penetrasi dat naturlijk niet leuk is.

 6. Robert zegt:

  Als je een stijve portefeuille hebt en een slappe penis wordt je nergens geweigerd.

  • Bert zegt:

   @Robert ,hoop niet dat je reactie weg gejorist wordt ,want het is de waarheid als een koe ..

   • Ronny Geenen zegt:

    De vraag is wordt er nog wel met een volle portemonnee rondgelopen? Mijn zus in Nl zegt dat ze en haar ega haast nooit geld bij zich dragen. En hier doe ik niet anders. Alles cash, behalve benzine tanken, want met de plastic krijg ik 10 cent per gallon korting.

    • Bert zegt:

     @Ron ,ja ik betaal ook altijd cash ,haat dat pinnen ,bij mijn stamkroeg betaal ik tot grote ergernis van de barvrouwen/mannen altijd meteen per slok “” Bert we hebben liever dat we het even opschrijven voor je ! “‘ Begin ik niet aan want als je maar een cash budget hebt op zak van euro 50 of zo kun je dan niet er over heen ,geen poffen voor mij ,ik zie sommige mensen wel bedragen van euro 0.60 cent pinnen .wat een debielen !

    • Ronny Geenen zegt:

     Blij dat te horen Bert. Op een gegeven moment ontdekte ik dat de banken vooral je een arm and a leg chargen voor pinnen. Ik geloof dat het hier $2.40 cost bij het pinnen. Ik heb ook geen bank, maar een credit Union (een non-profit waar ik lid van bent. Pinnen gratis. Voorbeeld van de ING in Nederland. Al onze pensioenen en uitkering van uit NL gaan naar ING. Ik heb een kaart van hun. Als ik die gebruik wordt er door ING 2.40 Euro in rekening gebracht en hier door een bank $3.
     Wat ik nu doe, is mijn geld bij Ing 1 a 2 jaren laten staan en dan ineens een flinke som ineens laten overmaken. Kosten ongeveer een $30. Intussen leven we hier toch al makkelijk van mijn credit union, die pin kosten vrij heeft.

 7. Ronny Geenen zegt:

  Hoe het ook zij, ik ben niet van Indonesische afkomst. Wel in het Indie van voor de oorlog geboren.
  Als u Indonesiers zoekt zult u ze vermoedelijk ergens anders moeten zoeken. Misschien is het voor u beter om eerst het verschil uit te vinden.

 8. Bert zegt:

  Tja dat pinnen ,bij museum Bronbeek kon ik alleen koffie krijgen ,o.k doe maar toebroek ,die vrouw keek me aan alsof ik gek was ( Is ook zo ) Nee zegt ze hebben we niet ,alleen espresso en cappochino ,o.k geef maar cappochino en u kunt alleen pinnen ,”” Pinnen apa itu ?”” Met zo,n bankkaart meneer .Ik weer “” Ja luister effe mevrouwtje ,ik ben maar een domme Indo ,ik doe geen zaken met banken “” Het was plotseling opmerkelijk stil in die koffiekamer ,hoe gaat die arme koffiedame dit oplossen ? Het werd allemaal opgelost door een oudere nette Indischman ,die zei “”Tiny geef die meneer wat hij wilt drinken op mijn rekening “” Mooi is dat toch ,Arnhem allemaal chique nette Indische mensen ,komt zo,n volslagen Indische psychopaat uit de PIJP /Amsterdam op bezoek maar ze hadden weer wel wat om te roddelen .

  • Ronny Geenen zegt:

   Ja de persoonlijke en vriendelijke behandeling is tegenwoordig een plastic kaart. De meeste Amerikanen gebruiken ook vaker plastic. Maar de meeste Aziaten lopen gelukkig ook vaak met papiergeld op zak en al hun winkels houden er rekening mee. Het is immers cash op de bank.

 9. Bert zegt:

  Tja Ron maar even terug naar het onderwerp “” Maritere Dankerlui zoekt mannen van Indonesische afkomst ,die willen praten over hun mannelijkheid ,tja Maritere kent duidelijk geen Indonesische en/of Indische mannen ,als zij die oproep doet voor Hollandse mannen krijgt zij volop respons ,die mannen zijn veel opener over dit soort zaken ,Indonesiers en Indo,s praten niet over dit soort zaken ,Maloe tog ! In de jaren 70 zochten ze mensen om mee te doen met de film “” De Stille Kracht “” Indische mensen dus ,weinig animo bij de Indische mensen toen ,Frans Tumbuan vroeg toen aan mij “” Bert doe mee ( ikut) “” Mijn antwoord “”Nee, nee nee “” Ik was en ben altijd bang om de publiciteit te zoeken ,typisch Indo ,zo vrij ik hier schrijf ,doe ik niet op een Hollandse website ,die Indische beleefdheid trekt me toch wel ,het is meer Aziatisch denk ik maar een grote tegenstelling tot die Hollandse lompheid .

  • Ronny Geenen zegt:

   @zo vrij ik hier schrijf ,doe ik niet op een Hollandse website ,die Indische beleefdheid trekt me toch wel ,het is meer Aziatisch denk ik maar een grote tegenstelling tot die Hollandse lompheid .@

   Zo heb ik het ook altijd benadert. Maar de manier waarop de gemiddelde Nederlander optrad heeft me aan het denken gezet. Heb geprobeerd het positieve er in te vinden en toen mijn houding bepaald. Heeft later toch ook mijn carrière helpen bepalen. Je kan ook, als het nodig is, van je afbijten. In de US is het helemaal een andere koek. Hier zegt niemand iets. Pas aan het eind van het jaar wanneer de resultaten worden bekend, vertellen ze je hoe je heb gedaan.
   Na mijn pensionering ging ik uitzoeken naar mijn verleden. Nu heb ik jaren ervaring met schrijven en ik houd mijn mening niet meer voor mij. Echter een ding is niet verandert. Ik benader alles zo eerlijk mogelijk en blijf zo beleef mogelijk. Dit laatste heb ik van de Amerikaan.

 10. Bert zegt:

  Tja wat is een Amerikaan ? Een volk gekneed uit diverse stukken klei ,Indiaans ,Afrikaans ,Aziatisch,Europees ,ik heb eens een verhaal gelezen over een Nederlands jongetje ,geboren in Nederland ,vertrokken met zijn ouders op 4 jarige leeftijd naar Amerika ,keerde weer terug naar Nederland op 14 jarige leeftijd ,hij had de Amerikaanse vlag in zijn koffertje ,en die Amerikaanse vlag was heilig voor hem ,hij was op en top een Amerikaan geworden ,ik snap die hetze in Europa tegen Trump ook niet echt ,Donald Trump van origine een Duitser is gewoon een ECHTE AMERIKAAN recht voor zijn raap prachtig ,HIDUP AMERIKA SERIKAT !

  • Ronny Geenen zegt:

   En weet je Bert, het zijn allemaal emigranten van over de hele wereld, ook uit Nederland, Zoals o.a. presidenten Roosevelts en de Bush familie, enz die Amerika hebben opgebouwd. En ik voel mij ook goed om een deel van dit machtige land te mogen zijn. En hier te mogen slagen en gewaardeerd te worden. Ieder land heeft ook zijn nadelen, en ik zie ze hier ook, maar als zijnde een individualist zit ik hier op mijn plaats.
   Vandaag zat ik weer met een kumpulan te lunchen. Tegenover mij zat Norman de Buck, de cowboy, noem ik hem. Hij is onze movie acteur. En als er een trots is een Amerikaan te zijn is hij het wel. Heeft alleen highschool. Begon zijn eigen printshop. Draait nog steeds. Hij organiseert allerlei evenementen voor de buurt, o.a. een 3 daagse picnic bij het strand. Ze waren daar met een 70 tal rv’s. Op zaterdag heeft hij voor een kleine 200 man de BBQ verzorgd. En hij doet dat omdat hij dankbaar is dat hij Amerikaan werd. Maar het betaald ook terug. De city of LA is hem zeer dankbaar. En Hollywood betaald hem goed. Voor 2 uren reclame spot krijgt hij een minimum $20,000. Hij heeft een oude Jaguar sport. Hollywood betaalt een $15000 voor een paar uren huur.

  • Ronny Geenen zegt:

   Toch een vraag. Wanneer slaap jij? Bij mij is het 21.20 Dan is het bij jouw 6:20 vroeg in de morgen.
   En je bent al een poosje wakker denk ik. Het voordeel is dan anderen slapen als we private aan het chatten zijn.

 11. P.Lemon zegt:

  # Benieuwd of de oproep wordt beantwoord, want ws moet dat stof opleveren voor een volgend boekje.

  https://twitter.com/tokyo13.5
  @ZihniOzdil Beste heer, ik ben journaliste en op zoek naar mannen van Turkse, Poolse, Chinese en Ghanese die willen praten over ‘mannelijkheid’. Zoudt u misschien kunnen helpen? Met vriendelijke groet

  • Loekie zegt:

   Het meiske kan amper haar eigen naam spellen, weet totaal niet wat Indisch en Indonesisch is, interesseert haar ook niet, ze wil alleen een boekje schrijven en daarmee in de publiciteit komen.
   Zeg maar: een ‘literaire’ vorm van nieuw kolonialisme.

   • Arthur Olive zegt:

    Ik kan dat meiske alleen vertellen dat het verschil tussen een Machoman en een Gentleman is dat de Gentleman eelt aan zijn elbogen heeft.

    • Ronny Geenen zegt:

     Macho Masculinity
     Women – If not treated as objects, then treated in a controlling fashion. She usually fears him, feels stuck, or loves to be abused and controlled.
     Opinion – If he is not right, he uses anger to control a situation again. Irrational and he is unforgiving for his arrogance.
     Vulgar – Kisses and tells all. When he can’t kiss, he tells woman who passed by he wants to kiss them.
     Feelings – Doesn’t let them be shown when they are submissive. Feelings of anger show more than feelings of compassion.
     Respect – He is the one to be respected. Men initially respect one another until opinions and confrontation cause tension.
     Chores – Not in the scopes of a man – women do domestic work.
     Self – He is a Narcissist. The head of the house. There is nothing he can’t do. Holds his pride. He is a machismo.

     Manly Masculinity
     Women – If not treated as more, then he treats her as an equal. However, he tends to do the heavy lifting for her, builds a house for her, and relieves her from fear.
     Opinion – Asserts his confidence, but has an open mind to others.
     Vulgar – He doesn’t kiss and tell. Is not disrespectful to women for it makes him no more of a man than he already is. He pleases his wife and that’s for her to know.
     Respect – Expects respect to come from those who he has respected. If respect isn’t given then he is humble and keeps his head high.
     Feelings – Doesn’t let them be shown when they are submissive, but is not afraid to say he is afraid. Holds back and approaches anger it with reason. Shows compassion towards others.
     Chores – Relieves his wife from domestic work. Enjoys gardening, cleaning, and cooking for he is organized and has to stay clean.
     Self – He is confident. Never puts himself before others. He is manly. He is well rounded… an Artisan. A knight. A gentleman. He has manliness.

 12. Jan A.Somers zegt:

  Ik vind overigens Indische vrouwelijkheid leuker dan Indische mannelijkheid. Maar ja, ik ben dan nog een ouderwetse vent.

  • Arthur Olive zegt:

   @Ik vind overigens Indische vrouwelijkheid leuker dan Indische mannelijkheid.@
   Is dat omdat een Indische het bordje rijst voor haar man opschept tijdens een kumpulan? Dat was als grap bedoeld en ben het echter totaal eens met de heer Somers, Indische vrouwelijkheid is leuker.

   • Jan A.Somers zegt:

    ” het bordje rijst voor haar man opschept ” Nog veel erger: zij weet precies wat ik al dan niet lekker vindt. En hoeveel van alles. En maakt daarbij nooit fouten. Vandaar dat ik mijn Zeeuws meisje altijd hoog op het schild houd. (soms uit luiheid hoor!).

 13. Guus zegt:

  Aa, Pechtold heeft weer een nieuwe job gevonden! Dat gaat snel. Man man man. Welke deuren er allemaal niet open gaan als je je als vrouw verkleed! Ongelooflijk.

  • Bert zegt:

   Maar Pechtold is wel opgevolgd door zijn Indonesische sorry Indische schoonzoon ,is die dan getrouwd met de dochter van Pechtold ? Welnee met de zoon van Pechtold .Deze Indische schoonzoon heeft een fenomenale intervieuw techniek ,journalist : “” Is het waar dat u Indische roots heeft ?”” Schoonzoon “” Dat bespreken we nog in de fractie “” Journalist “” Zo te zien heeft u toch wat Indisch “” Schoonzoon “” Dat wordt in de fractie besproken “” Journalist “” Uw moeder is wel Indisch “” Schoonzoon “” Ook dat wordt in de fractie besproken “”

   • Jan A. Somers zegt:

    Lijkt mij een man die zich voor alle Nederlanders inzet. Indisch bloed geen bezwaar. Als hij een rechte rug heeft stuurt hij Indische lobbyisten gewoon door naar de staatssecretaris. Of beter nog, naar de directeur-generaal met de Indische kwestie in zijn/haar portefeuille. Was die overigens ook aanwezig bij het bovenstaande gesprek? Die moet je te vriend(in) houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.