Documentaire over Indische muzikanten

De documentairefilm zit ook officieel in de race voor het Gouden Kalf van het Nederlands Film Festival. Eerder won Hetty Naaijkens – Retel Helmrich samen met haar broer (cameraman en regisseur) Leonard Retel Helmrich 4 kristallen filmprijzen, 3 hoofdprijzen op het IDFA Amsterdam en 2 hoofdprijzen op het prestigieuze Sundance filmfestival van acteur Robert Redford in Amerika.   Arnhemse Koerier 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Documentaire over Indische muzikanten

 1. RLMertens zegt:

  Een nagenoeg volle zaal in de Bali te Amsterdam 10 jl. voor deze Klanken van Oorsprong. Een inhoudsvolle verhaal over de muzikanten en hun muziek. Met sfeervolle camerawerk; vakwerk! Over complexen van minderwaardigheid tot roem. Toen in Indië de Belanda genoemd en hier Indonesiër. Roem in vooral Duitsland; Die Indonesiën Rock Kapelle, waar nu nog (bejaarde) fans in vuur en vlam over deze Indo rockers praten! Door hun successen; ‘waren ze in één klap af van hun minderwaardigheidscomplex!
  Vele idolen komen aan bod Van Sandra tot aan Boudewijn de Groot’, Mis toch een paar Pop grootheden zoals Lydia and her Melody Strings; a voice with a beat! Die begin jr.60 zelfs Nederland vertegenwoordigde op het Knokke ( voorloper van het Euro song)festival. En the one and onlly Dutch(Indo) Elvis; Jack Yersey, Die indertijd begin ’60 zelfs een tv. (ncrv. zwar/wit) sentimental reis naar Indonesië ondernam; Back in Bandoeng! Wij allen voor de buis; grandioos!
  ( toen was er maar 2 tv.netten)
  Hoor hem met de begeleiders van Elvis; the Jordanairs; Me and the King. Trouwens, in die jaren 60/70 was er een tjoenami van Indo Pop; Margie Ball, the Padre Twins, the Emeralds;met Memories!
  Inderdaad Klanken van weleer! Zien, die film!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.