13-15 aug: Verhalen uit Nederlands-Indië in  Westerbork 

De geschiedenis van kamp Westerbork is verweven met die van voormalig Nederlands-Indië. Rondom de historische datum 15 augustus 1945 (capitulatie van Japan) zijn daarom diverse activiteiten in Herinneringscentrum Kamp Westerbork gepland.
Na de onafhankelijkheid van Indonesië moesten de Indische Nederlanders kiezen tussen Indonesië of Nederland. Op 4 juli 1950 arriveerden de eerste Indische Nederlanders in woonoord Schattenberg, het vroegere kamp Westerbork.   dekrantvanmiddendrenthe.nl 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Een reactie op 13-15 aug: Verhalen uit Nederlands-Indië in  Westerbork 

  1. Jan A. Somers zegt:

    En daarna de Zuid-Molukkers. Er is van een en ander, Duits doorgangskamp, Roma, en ik dacht ook de Zuid-Molukkers toch een film van gemaakt door of namens de NOS? Als vervolg zou er voor het IHC ook een film worden gemaakt door hetzelfde team. Ze zijn nog met een TV-ploeg bij mij thuis bezig geweest. Ze nemen bij zoiets de hele huiselijke regie over! Ik heb van de opnamen een CD gekregen, maar heb er niets meer van gehoord. Misschien was ik niet zielig genoeg?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.