Rendang And Nasi Goreng Are Voted The World’s Best Foods… Again! 

If you’ve been to Indonesia, you’re well aware of the culinary treasures that the country has to offer.In 2011, Rendang, the scrumptious meat dish from West Sumatra, was crowned the Best Food in CNN’s World’s 50 Best Foods.Once again, in the recent list published 12th July 2017, Rendang is number 1  WowShack

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Rendang And Nasi Goreng Are Voted The World’s Best Foods… Again! 

 1. Ron Geenen zegt:

  Nog weer even een opmerking. Geen turmeric, maar turmeric leaves!
  Tumeric of kunjit geeft alleen een gele kleur. De bladeren daarentegen een heerlijke geur.
  Trouwens de foto van de rendang toont dat er na het maken van het gerecht, sambal is toegevoegd. Waarom?

  • B.Heijden zegt:

   Ron, “Rendang”
   moet toch erg pittig zijn, daar is het bekend om !

   • Ron Geenen zegt:

    @moet toch erg pittig zijn, daar is het bekend om !@

    Pittig of soms wel heet. Het is een kwestie van hoe je het wil eten. Maar, je kookt het gerecht tegelijk met de lombok/sambal. En niet eerst het gerecht maken zonder sambal en als het klaar is de smaak afmaken met de lombok.

 2. rob beckman lapre zegt:

  Enak loh Pim!

 3. Pierre de la Croix zegt:

  Grappig die chopsticks op de foto, bij een toch puur Indonesisch (Sumatraans) gerecht. Daar hoort toch gewoon de schone rechterhand bij?

  Pak Pierre

  • Wal Suparmo zegt:

   BETUL RON!.De Chinese koloniasisme wil ons beinvloeden met hun stokjes dat er g ONPRACTISCH en moeilijk te hanteren is.Met een schone rechterhand is het veel lekkerder en gemakkeker.Hoogsten een SURU( van pisang blad) .Ook voor het eten van BUBUR KETAN KINTJAU

 4. Ron Geenen zegt:

  Bijna een ieder op dit net weet dat ik ook vind dat Rendang Padang een van de beste smaakmakers is in deze wereld. Ben dus mee eens dat deze dish een van de beste gerechten is van deze wereld. Echter, het bekijken van de foto, ik twijfel aan de kwaliteit van deze mensen.
  Sambal toevoegen na het bereiden van het gerecht en zoals Mr Pierre opmerkte de Chinese stokjes, geven een bepaalde onkunde aan.

  • PLemon zegt:

   @Hr Ron G.”geven een bepaalde onkunde aan….”

   Hard oordeel? Er zouden duizenden recepten over zijn…..

   *** Rik, expert op het gebied van de Aziatische keuken en blogger van Puur Eten

   Rik: “In 2011 is de Indonesische rendang verkozen tot het lekkerste gerecht van de wereld door de CNN (onderzoek is gedaan onder 35.000 mensen). Ik snap wel waarom. Een stoofgerecht met een volle, rijke smaak. Dit gerecht is zo lekker, dat je alsmaar meer wilt. Tijdens het schrijven van dit bericht krijg ik weer trek en verlang ik weer naar rendang. In Indonesië verkrijgbaar bij iedere warung, en in Nederland in iedere supermarkt en bij ieder Chinees-Indisch restaurant.

   Er zijn duizenden recepten te vinden voor een rendang. Maar wat mij betreft gaat er geen enkele rendang boven de mijne. Een beetje geleerd tijdens kookcursussen in Indonesië, maar vooral geleerd door het gerecht daar vaak te proeven en vervolgens zelf te proberen. Rendang (je spreekt de ‘e’ nauwelijks uit) maak ik met rundvlees en wordt dan ook ‘rendang daging’ genoemd. Rendang kan ook met kip, lever, eend, geit of groenten (bijvoorbeeld cassave) gegeten worden. Een lekkere rendang zit ‘m in de boemboe en de kwaliteit van het vlees. Tip: maak veel boemboe (de currypasta) aangezien je dat prima in porties kunt invriezen.
   https://www.culy.nl/recepten/aziatisch-koken-zo-maak-je-thuis-indonesische-rendang/

   • Ron Geenen zegt:

    @Het is aan jou hoe ‘nat’ of ‘droog’ je jouw rendang wilt hebben. Is ‘ie te droog? Voeg nog een scheut water of kokosmelk toe. Als het vlees een beetje aan de lepel blijft plakken, is hij goed wat mij betreft. @

    Daar gaan we weer. Natte rendang is geen rendang maar Kalio. En dan de gele kleur. Wat een expert! Ja er zijn vele varianten, maar dan ook maar een echte, die van de Minang mensen.

  • Wal Suparmo zegt:

   BETUL RON!.De Chinese koloniasisme wil ons beinvloeden met hun stokjes dat er g ONPRACTISCH en moeilijk te hanteren is.Met een schone rechterhand is het veel lekkerder en gemakkeker.Hoogsten een SURU( van pisang blad) .Ook voor het eten van BUBUR KETAN KINTJAU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.