29 apr Benefietgala voor Teman Teman Sehati

benefietteman2sehati29apr2017 archieftopic1, archieftopic2.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Een reactie op 29 apr Benefietgala voor Teman Teman Sehati

 1. Erik Becking zegt:

  Nog een idee is dat u zich sterk maakt voor het niet doorgaan van dat onderzoek naar de dekolonisatie van Indonesië, dat enkel en alleen bedoeld is om de zakken te vullen van een paar commerciëlen.

  Hieronder mijn ‘emo-document” over de kwestie.

  MERDEKA . . . MERDEKA . . !
  MERDEKA . . VRIJHEID . . riepen de Pemoeda’s in hun moordlustige jacht op weerloze vrouwen en kinderen.
  Mèrdèka . . roepen nu Indische mensen; roepen dienstplichtigen die door hun regering naar Indië werden gestuurd, maar ook oorlogsvrijwilligers die aan de roep van hun regering gehoor gaven en wederom ten strijde trokken voor de ‘goede’ zaak; merdeka roepen de nog levende Knillers die halfdood hun geliefden uit de klauwen van Soekarno moesten redden; roepen de blanda’s die eerst de Jap en daarna de Pemoeda’s overleefden; merdeka roepen de kinderen van al deze mensen, de zogenaamde tweede generatie; roepen de Papoea’s.
  Mèrdèka!! Die kreet ging door merg en been. Merdeka staat voor dood, verderf en angst. Merdeka werd heel diep weggestopt, met elektroshocks verwijderd.
  Mèrdèka roepen ze nu zèlf!! Merdeka!!!
  Bevrijd ons!! Bevrijd ons van een regering die miljoenen uitgeeft aan commerciële narcistische ambitie van een hoogleraar oorlogsrecht, van theoretische kantoorhistorici, van directeuren van in geldnood verkerende instituten.
  Bevrijd ons van die regering die met dit absurde, zinloze onderzoek wederom bewijst niet te weten wat er onder haar volk leeft, niet naar haar volk luistert maar arrogant doet wat ze zelf wil.
  Bevrijd ons van dit kwaad dat ons steeds weer straft, keer op keer!
  Ons hóéf je niet meer te straffen. Wíj weten allang dat wij door toedoen van jullie aan de verkeerde kant van de geschiedenis zaten, wij zijn niet dom, wij weten allang dat Jappen zijn zoals ze zijn, wij snappen nu wel dat ‘Rampokken’ Indonesisch is voor ‘Vrijheidsstrijd’, dat Soekarno een held is, dat je een volk niet mag onderdrukken en hun land niet mag leegroven, wij weten allang dat wij ook van de welvaart genieten die door onze Hollandse voorvaderen uit ons geboorteland is geroofd, wij weten allang dat de geboorte van een staat twee molenstenen zijn met mensen ertussen, dat wij die mensen waren, samen met die bruine mensen, onze eigen ‘andere’ kant.
  Wíj zien elkaar allang niet meer als vijanden. Wij hebben begrip voor sommige Pemoeda’s. Wij hebben bewondering voor Soekarno. Wíj weten dat allang!
  Nu hebben wij andere vijanden; onze eigen regering, ministers, commerciële rechtsgeleerden, historici en directeuren die aan ons willen verdienen. Bevrijd ons van dit kwaad. MERDEKA!!!
  Wat een vreselijke verspilling van miljoenen die er nu ineens wèl zijn. Terwijl er voor ons achterstallig salaris geen geld was. Terwijl net zo lang werd gewacht met terug betalen van óns geld tot wij bijna allemaal dood zijn. In feite zijn het dus onze miljoenen die nu worden verkwanseld.
  En WAAROM??!! WAAROM??!!
  Waaróm nu weer dat kleine meisje, mijn Moeder, in doodsangst achter de bank! Waarom mijn dienstplichtige Oom weer dat verdriet laten beleven bij terugkomst waar hij wordt uitgescholden voor ‘MOORDENAAR!!’. Waarom die dienstplichtig Soldaat, onze held, die dat kleine meisje, mijn moeder redde van de dood, zijn oude dag bederven! Waarom mijn Tante weer trillend onder die brug laten wachten tot de “BLANDA MATTI . . . BLANDA MATTI ” schreeuwende opgefokte Pemoeda’s met hun bamboe roentjings voorbij zijn. Waaróm moet mijn Tante wéér haar vader terugvinden. . . . in de waterput . . . . in stukken gehakt!
  Hiermee protesteer ik ten felste tegen een onderzoek dat miljoenen verslindt, totaal overbodig is, waar niemand om heeft gevraagd, nergens toe lijdt dan tot bevrediging van ijdelheid en broodnijd van enkele niet-betrokkenen, wederom zeer eenzijdig zal zijn en alleen maar, echt alleen maar, wonden openrijt, nieuwe wonden slaat.
  Stop hiermee!!!
  Geef dat geld aan onze landgenoten, de Warga Negara, die al zeventig jaar creperen in het land dat wij konden verlaten; niet dankzij onze ‘grote leiders’ maar omdat wij iets meer geluk hadden dan zij.
  Stop hiermee!!
  Een holistisch onderzoek is onmogelijk! De ene kant is keurig gedocumenteerd en gemakkelijk te achterhalen en totaal uitgekauwd, de andere kant is nooit geheel in beeld te krijgen. De meeste getuigen zijn dood. De getuigen die er zijn hebben hun leven lang niet over het drama Indië willen praten, dus waarom nu ineens wèl. De getuigen van Indonesische kant zitten al helemaal niet op dit soort absurdisme te wachten en zullen alleen meedoen als hen een worst wordt voorgehouden. Beter is die worst aan onze eigen noodlijdende landgenoten te geven.
  MERDEKA!!
  Erik Becking
  Goutum
  e.becking@chello.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.