Hulp landgenoten in Indonesië

halinlogoHalin heeft nu ruim 1100 donateurs. U bent donateur als u tenminste een keer per jaar een door u zelf te bepalen bedrag overmaakt aan Halin.
Indien u zich wilt opgeven als donateur voor bijvoorbeeld een periodieke (1,3 of 6 maandelijkse, dan wel jaarlijkse) bijdrage of als u meer wilt weten over de werkzaamheden van de Stichting, dan kunt u telefonisch contact opnemen iedere dinsdagmiddag met het kantoor aan de Javastraat 56 te Den Haag (2585 AR). Ons telefoonnummer is 070-3461285.      Jaarrekening 2015

Foto’s van Francine Tammeling die nu in Indonesië  is
Lees over haar samenwerking met omroep MAX.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hulp landgenoten in Indonesië

 1. Anoniem zegt:

  Als alle echte INDO’S in Nederland voor 1 euro zou bijdragen, voor deze oude indo”s in Indonesie dan zou deze mensen al geholpen zijn.Dus mensen HELP JULLIE LANDGENOTEN.

 2. rob beckman lapre zegt:

  Geen probleem met geld voor onze,voormalige(vaak buiten hun schuld),landgenoten te doneren.
  Blijf mij,geregeld,afvragen waarom onze regering(en)niet wat deden/doen aan doneren aan deze steeds kleiner wordende groep (vaak zieke)oudere Indo’s.Men is wel(ultra)politiek-correct t.a.v.vreemdelingen van “ver-weg-landen”die totaal geen binding hadden/hebben met ons land,en bereid tot vele MILJARDEN jaarlijks vrij te maken.De “Indo-story” een “succes-story”?
  Als ik,opnieuw,alles (her)lees hoe wij(bijna met-man-en-macht) werden weerhouden naar Nederland te komen in de 50’er jaren,dan komt de vraag op ” waarom 24/7,365 dagen/jaar klaar staan voor Queen-and -Country ,als wij toch “ongewenst waren.Veel van deze WN’ers waren het slachtoffer van de “houd-ze-buiten-de-deur”politiek van onze regering(en).

  • Pierre de la Croix zegt:

   Tja …. als Mo niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar Mo, zeggen we in NL. Vrij vertaald: Als de Nederlandse regering stelselmatig onwillig is om een handje uit te steken naar de in Indonesië “door omstandigheden” achtergebleven Indo’s, waarom dan niet ons georganiseerd om massaal tegen die regering te brontak?

   Stichtingen als Halin doen al jarenlang goed werk voor die achtergebleven Indo’s, maar het blijft kennelijk ook bij haar slechts druppelen op een gloeiende plaat. Waarom dan niet eens de mouwen opgestroopt en de zaken rigoureuzer aangepakt?

   Alhoewel het Indisch Platform niet is opgetuigd om de achtergebleven Indo’s te steunen in hun nood, kan zij haar rol als officieel vertegenwoordiger van de “Indische Gemeenschap” in NL toch breder opvatten en namens die “Indische Gemeenschap” een vuistje maken richting het Nederlandse gouvernement, ten faveure van Indischen in nood?

   Zo lang de “Indische Gemeenschap” zich niet als zodanig manifesteert kunnen Indische individuen piepen en klagen richting regering zoveel ze willen, het blijft bij gepiep en geklaag aan Dovemans koepings.

   Pak Pierre

  • rob beckman lapre zegt:

   Corrigeer mijn “MILJARDEN” in ” honderden millioenen euro’s (632)per jaar”.Las ergens(weet niet meer waar) dat van de vele honderden vluchtelingen/”vluchtelingen”,zo’n 90%(!)zou hebben gelogen v.w.b.land van herkomst.Alleen maar om in NL te worden toegelaten.En dat na decennia,nog velen van hen leven op kosten van de Staat(u en mij),zoals bijstand,huursubsidie,kinderbijslag etc.etc.Wat wij fout deden was;wij waren “sabar”(“je meneer,ja mevrouw”).Vreemdelingen waren gewoon slimmer,en lachten ons(niet eens achter onze rug)ons uit.

 3. Huib Otto zegt:

  Dan maar allemaal stemmen en doneren op MAX

 4. ellen zegt:

  https://www.onetime.nl/geld/hoeveel-kosten-vluchtelingen
  Het schijnt mee te vallen. De Nederlandse belastingbetaler betaalt ongeveer 100 euro per jaar mee aan de opvang van vluchtelingen. Dit bedrag hebben wij toch ook – jaarlijks – over voor steun aan onze vergeten Indische Nederlanders in Indonesie? Met dit verschil dat dat laatste particulier initiatief is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.