Petitie #262 van JES: Move forward but don’t forget the past.

The Hague, 13 September 2016
Petition: 262
Subject: Move forward but don’t forget the past.

Excellency,
During the last 70 years Japan recovered successfully from the Pacific War, but failed to pay attention to the sufferings of the individual war victims. Nowadays Japan suffers from the prevailing global economic conditions in addition to the ill feelings of the war victims condemning this failure.
At the closing of the Olympic Games in Rio de Janeiro you appeared as Super Mario. It was a great publicity stunt in promoting the 2020 Tokyo Olympic Games and your country. By bringing the Olympic Solidarity home you have the opportunity to extend the Olympic Solidarity to the Pacific War victims and their dependents too. In preparing for the Tokyo Olympic Games Japan must redress its military past. For you and your government a difficult task, but essential in improving Japan’s image and maintaining your export economy in the future.jesfebr2
http://www.japanse-ereschulden.nl/

Vrije vertaling door Ted Hartman:
Petitie #262:Voorwaarts, maar het verleden niet vergeten.

Zijne Excellentie Shinzo ABE
Eerste Minister van Japan
Den Haag, 13 september 2016
Onderwerp: Voorwaarts, maar vergeet het verleden niet.

Excellentie.
Tijdens de laatste 70 jaren herstelde Japan met succes van de Pacific oorlog, doch slaagde er niet in aandacht te besteden aan het lijden van de individuele oorlogsslachtoffers. Tegenwoordig lijdt Japan onder de heersende wereldwijde economische toestand en bovendien onder de vijandige gezindheid van de oorlogsslachtoffers die de gemiste aandacht veroordelen.

Bij de afsluiting van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro trad u op als Super Mario. Het was een geweldige publiciteitsstunt om de 2020 Tokyo Olympische Spelen en uw land te promoten. Door de Olympische Solidariteit in uw land te brengen heeft u de kans het Olympische saamhorigheidsgevoel uit te breiden tot de slachtoffers van de Pacific oorlog en ook hun rechthebbenden. Bij de voorbereiding van de Tokio Olympische Spelen moet Japan zijn militair verleden weer in orde brengen. Voor u en uw regering een moeilijke taak maar essentieel voor het verbeteren van Japan’s imago en onderhouden van uw export economie in de toekomst.

Eerste Minister,
In dezelfde periode van 70 jaar profiteerde Japan economisch van de militaire en politieke bescherming van de Verenigde Staten van Amerika en van het 1951 San Francisco Verdrag.
Tijdens deze periode hield Japan nauwelijks rekening met haar verantwoordelijkheid voor de oorlogsslachtoffers die zij maakte tijdens de Pacific oorlog. De slachtoffers verloren hun leven of werden gemolesteerd middels de ongestrafte en geïnstitutionaliseerde oorlogsmisdaden door het Keizerlijke Leger. Het 1951 SanFrancisco Vredesverdrag had Japan’s verantwoordelijkheid hiervoor niet opgeheven. Het Japanse juridische standpunt dat het Vredesverdrag Japan hiervoor vrijwaart, tart de conventies van de Verenigde Naties. De individuele slachtoffers en hun familieleden zien Japan als een oorlogszuchtige natie die aansprakelijk blijft voor de oorlogsmisdaden van het Keizerlijk Leger tijdens de Pacific oorlog.

Eerste Minister,
Vergeet het verleden niet bij het voortgaan naar een duurzame en eervolle toekomst. U als de belangrijkste leider van Japan, die uzelf presenteert als Super Mario van de Olympische Spelen van Tokio, moet het initiatief nemen de Olympische Solidariteit te betrekken in de situatie van de oorlogsslachtoffers van het verleden.

Eerste Minister,
In onze petities proberen we een gemeenschappelijke grond te vinden bij het oplossen van ons misverstand in het omgaan met het verleden. We beschouwen het als een belediging dat we niet uw ontvangstbevestiging van onze petities ontvangen, noch enig initiatief voor het overbruggen van de kloof van het meningsverschil. Gelieve uw positie te gebruiken om tot een oprechte dialoog te komen.

Namens de Stichting Japanse Ereschulden,
J.F. van Wagtendonk, voorzitter

_________________________________

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.