Taiwanese group calls for Japan’s apology to former ‘comfort women’ 

About 50 people staged a protest here on Aug. 15 calling for the Japanese government to offer a formal apology and compensation to former “comfort women” in Taiwan.The Mainichi

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Taiwanese group calls for Japan’s apology to former ‘comfort women’ 

 1. Ron Geenen zegt:

  Ik heb het echt te doen met alle vrouwen, die als zg. “troostmeisjes” werden gebruikt, misbruikt en verkracht door wezens met een bestiale mentaliteit.
  Ben er ook van overtuigd dat die mentaliteit zeker nooit over zal gaan. Jaren geleden, ik dacht dat het jaar 1967/1968 was voer ik op de bulkcarrier MS. Woensdrecht naar een nieuwe haven in Japan, het meest noordelijk gelegen haven met de naam Akita. Een lange rechte hoofdstraat bracht ons van de haven naar de stad. Aan beide kanten van deze straat waren allerlei bars en kroegen. Wij officieren liepen naar de stad. Tegenover ons kwam een echtpaar aangelopen, de vrouw duwde een baby wagen. Vlak voor ons stopte het paar en de man ging de dichts bijzijnde kroeg in. Wij nieuwsgierig en ook dorstig gingen ook naar binnen en schoven aan aan de bar. In een hoek zaten een paar jonge dames. De barman vroeg ons of we ook geïnteresseerd in een jonge dame. In gebrekkig engels werd ons verteld dat boven kamers waren en we konden kiezen welk vrouwtje. Nadat we hem duidelijk hadden gemaakt, dat we alleen dorst hadden liet hij ons met rust. Door het raam konden we het vrouwtje met de babywagen nog steeds zien wachten op de zelfde plaats. Ongeveer een half uur later kwam manlief de trap naar beneden, overhandigde de barman wat geld en ging naar buiten. Echtpaar liepen samen verder of er niets was gebeurd.
  Blijkbaar een normaal verschijnsel en een normale mentaliteit.
  Het is tweede stuurman Holten en ik als derde wtk altijd bijgebleven.

 2. Dat is wel laat. Wie komen er hierna?
  Cap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s