Petitie 257 van St. Japanse Ereschulden

jesparaplu
jes257
Ga verder op de website.
Of lees hieronder een Nederlandse vertaling

Vrije vertaling door Ted Hartman:

Zijne Excellentie Shinzo ABE

Eerste Minister van Japan
Den Haag, 12 April 2016
Petitie: 257
Onderwerp: Japan’s nieuwe kijk op toerisme in relatie tot zijn militair verleden

Excellentie,
Onlangs heeft u uw plannen bekendgemaakt om meer toeristen naar Japan te trekken. De economische invloed van toerisme kan aanzienlijk zijn en zou Japan’s algehele economische toestand kunnen verbeteren. Japan zal dit echter niet kunnen bereiken zo lang het zijn negatief beeld in de wereld niet inziet. Uw land wordt nog altijd met wantrouwen beschouwd zowel in Azië als in de rest van de wereld.
In uw nieuwe visie van toerisme voor Japan is het eerst noodzakelijk dat Japan zijn onverkwikkelijk verleden erkent. Aktie is vereist waarbij Japan met voorstellen naar voren komt om zijn onmenselijk oorlogsverleden te bekennen en compenstatie te betalen om de veroorzaakte schade te herstellen.

Eerste Minister,
28 December 2015 heeft u een “overeenkomst” gesloten tussen Japan en de Republiek Zuid Korea. In die overeenkomst toonde Japan dat het moreel verplicht is de schade die door zijn militairen tijdens de tweede wereldoorlog werd aangericht te erkennen en te herstellen. Op basis van uw nieuwe visie het toerisme naar Japan te bevorderen zouden de 50.000 Nederlanders, overlevenden uit Nederlands Indië, voorstellen voor deelname aan een bezoek aan Japan verwelkomen en datgene te krijgen wat hen toekomt vanwege erkenning en schadeloosstelling. Het huidige Japan-Nederlands Vredes Uitwisselings-programma is onvoldoende en mogelijk voor slechts enkelen van de overlevenden. Vanwege slechte gezondheid als gevolg van het lijden in de concentratiekampen en daarbuiten kunnen velen echter niet deelnemen aan een bezoek aan Japan. Wij stellen voor om dit ongemak op te lossen middels een alternatieve regeling: een “Overeenkomst” met de Nederlanders die Japan’s verplichtingen erkennen op dezelfde wijze als met de Republiek van Zuid Korea.

Eerste Minister,
Japan heeft veel attracties voor toeristen uit Europa, maar Japan’s oorlogsverleden is niet vergeten. Familieleden, vrienden en andere bekenden van de overlevende Nederlanders twijfelen aan Japan’s houding en onwetendheid over zijn verleden. Zij bezoeken liever Duitsland met zijn transparante en oprechte erkenning en genoegdoening voor de door de Duitse militairen en politici aangebrachte schade tijdens de tweede wereldoorlog. Kom er voor uit met een regeling die verantwoordelijkheid erkent en herstel de schade.

Wij zien vooruit naar uw erkenning van deze 257e petitie. De Eerste Ministers van Japan hebben dat tot op heden niet gedaan, nog een belediging voor de Nederlandse slachtoffers van de Japanse terreur.
Namens de Stichting Japanse Ereschulden,
J.F. van Wagtendonk, voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

Een reactie op Petitie 257 van St. Japanse Ereschulden

  1. rob beckman lapre zegt:

    Meer touristen naar Japan? Zouden Amerikanen vergeten zijn( denk niet dat één van de touristen het verhaal kent) dat van een bemanning van een in 1944 boven eiland Chichi Jima neergschoten B-29 bommenwerper , 8 eerst werden gefolterd en daarna gedood, en het vlees van de Amerkanen op een feest met een Japanse generaal als “gast” opgediend en(smakelijk) opgepeuzeld.Kanibalisme in oorlogstijd ook al “vergeven”?Zo werkt de “grote Wereld Politiek”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.