Eigenzinnig Indisch

Mail:
Beste lezers van Indisch4Ever,
Herinneren jullie je nog de EigenZinnig Indische verhalen die hier in 2015 zijn gepubliceerd?  Dat leverde veel spontane en leuke reacties op en het gaf inspiratie tot meer verhalen met een Indisch tintje.
In de paperback EigenZinnig Indisch zijn de verhalen gebundeld tezamen met 14 nieuwe niet eerder gepubliceerde verhalen.

eigenzinnig_indisch_voorkant_2016_0331

Een greep uit de meer dan 40 titels:
Weg met Indo’s, Adoe Ondoeh, Ratjetoedesign, Symbolische terugkeer, Meer over Niks, Indische Tantes, Reiskist en Rijstkist, Koffer in Berlin, Ein komischer Holländer, Schoenpoets bloemboeket, Indipiet, VJ MA, Bord op Schoot, Van Niets naar Ietsje, Hotel Volvo, Keerzijde van de Keuze, Indische Crowdfunding, Kerstmis in de Oeloeh, Indo’s on Ice, Tijdreismachines, Overplaatsen en Mensen, Vermakelijk Tolol, Koffer uit Semarang, Indisch Punt Nul, à la Recherche du Pension Perdu.
Een mix van prikkelende, humoristische, relativerende en beschouwende verhalen. Geïllustreerd met veel authentieke zwart-wit foto’s.
Verhalen voor iedereen met of zonder Indische wortels.

De paperback heeft 132 pagina’s en een handzaam formaat van 12,5 x 20 cm.
Tijdelijk (op-is-op) voor een introductieprijs van Euro 9,70 plus verzendkosten 4,00.
Wil je een exemplaar bestellen stuur dan een bericht via   via e-mail  met vermelding van je naam en adres.

Met vriendelijke groet, Ferry Geuther

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Eigenzinnig Indisch

 1. jolly hoftijzer zegt:

  Graag zou ik het boekje bestellen.j

 2. Ferry Geuther zegt:

  Dat kan door inde tekst hierboven in de laatste zin de link: “via-email” aan te klikken.

 3. Pierre de la Croix zegt:

  Schoorvoetend, omdat ik ook een héééél klein beetje aan het boek van Ferry (“si Pèrèk” zou hij in Semarang hebben geheten) heb bijgedragen, plaats ik toch deze recensie van Lia G., mooi totok meisje getrouwd met een Indische jongen uit Soerabaja en oud militair collega van mij, die met een andere oud militaire collega ook iets schreef. Over koffers geloof ik (ik heb het boek nog niet).

  Begin citaat:

  Nadat we in het weekend het nieuwe boek van Ferry Geuther bij hem hadden besteld, kregen we een berichtje dat hij het maandag zou versturen. E.e.a. blijkbaar in goed vertrouwen, want betaling hoefde pas na ontvangst. Het boek viel dinsdag prompt in onze brievenbus en nog dezelfde dag heb ik het in een adem uitgelezen.

  Wat een leuk boek, goed geschreven…..met humor, oude foto’s uit die tijd en boordevol informatie over het wel en wee van indische nederlanders vanaf de woelige jaren van de onafhankelijkheidsstrijd van indonesië. Wat mij ontroerde waren jullie respectievelijke bijdragen, waaruit wederom bleek hoe diep de indische wortels in jullie harten verankerd zitten. Dat wist ik natuurlijk allang door alle verhalen, maar door jullie bijdragen aan dit boek bleek dat ook weer overduidelijk.

  Ontroerend met hoeveel gevoel en ook met hoeveel weemoed jullie daarover schrijven, dat heeft me echt geraakt. Leuk dat jullie alle drie expliciet als auteur worden vermeld! Terecht overigens, want daardoor is het boek geworden wat het geworden is: een document en naslagwerk voor de derde en daaropvolgende generaties indische nederlanders, die hun familiegeschiedenis niet meer bij opa en oma kunnen navragen.

  Kortom, dit boek is het lezen meer dan waard,

  Einde citaat.

  Tja …. wij van WC Eend ……..

  Pak Pierre

 4. Ferry Geuther zegt:

  Mijn dank aan Lia G. voor haar hartelijke recensie (en Pierre voor het doorgeven).
  Het boek is nu leverbaar à € 11,80 + verzendkosten via de webshop van uitgeverij Boekenbent:
  https://www.boekenbent.com/shop/

 5. Tom Leeflang zegt:

  EigenZinnig Indisch is lekker leesbaar.

  Ik heb de schrijver Ferry Geuther nog nooit ontmoet. Via Pak Pierre, die zeer Indisch actief is in deze site, heb ik natuurlijk wel van Ferry gehoord. Na het lezen van Ferry’s waar gebeurde verhalen en beschouwingen met een Indisch tintje, lijkt het mij nu, alsof ik hem al jaren ken. Want hij neemt je mee in zijn persoonlijke verhalen en beschrijft bepaalde Indische situaties, die je gemakkelijk herkent of zelfs hebt meegemaakt in de eigen familie of vrienden kring.
  De bundel verhalen is geen kille analyse van een stukje Nederlandse, of NL-Indische, of Indonesische geschiedenis. Maar het geeft een warm beeld van personen die het einde van Nederlands Indië en het ontstaan van Indonesië, hebben mee beleefd.
  Ferry, mijn dank voor het boek met goede verhalen om door te vertellen, vooral aan Indisch Twee Punt 0 (2.0) en verder. Voor de lezers: zie het betreffende aardige hoofdstuk in Ferry’s boek voor die bruikbare aanduiding!

  Tom Leeflang.

  • Ferry Geuther zegt:

   Tom, hartelijk dank voor deze lovende woorden! Het is ook fijn te horen dat de beschreven situaties heel herkenbaar zijn. We kennen elkaar niet persoonlijk maar zitten blijkbaar wel op dezelfde golflengte en dat is ook bijzonder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.