Flat Earth


Youtube onderschrift:
De vader en opa van filmmaker Monique Verhoeckx worstelen met het posttraumatisch stress syndroom na een getroebleerd oorlogsverleden. Middels dit experimentele drama probeert ze in contact te komen met hun ondoordringbare wereld. Senior, de fictieve hoofdfiguur, worstelt met zijn krijgsgevangenschap aan de Thailand-Birma-spoorlijn. Hij tracht zich tegenover zijn zoon Junior, gespeeld door Verhoeckx’ eigen vader, uit te spreken. Hij hoopt zijn woede en onmacht te boven te komen en vrede te sluiten met zijn zoon én met zichzelf.

Flat Earth gaat op 28 september a.s. in première tijdens het Nederlands Film Festival.
Ook vertoningen op 29 september en 1 oktober.

moniqueverhoeckxRegie statement Monique Verhoeckx:
De geheime wereld van het post-traumatisch stress syndroom is de wereld van mijn familie. Dit inspireerde mij om een hybride film te maken. In het leven van mijn opa en mijn vader, beide oorlogsgetroffenen, zijn fictie en werkelijkheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verleden is altijd aanwezig in het heden. De echo van onuitgesproken oorlogservaringen weerklinkt in stilzwijgen, woede en angst. Deel uitmakend van de derde generatie vroeg ik me af

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.