Zelfverbranding Japanse man

NOS: Uit protest tegen de militaire plannen van de regering-Abe heeft een Japanse man zichzelf in brand gestoken. Hij deed dat in het centrum van de hoofdstad Tokio. Hij is zwaargewond geraakt.
De man van rond de zestig is het niet eens met de plannen van premier Abe om een eind te maken aan het pacifistische beleid van Japan. Abe wil de komende dagen de Japanse vredesgrondwet zodanig aan te passen, dat het mogelijk wordt bondgenoten militair bij te staan als ze worden aangevallen

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zelfverbranding Japanse man

  1. Iedereen zou zich moeten verzetten tegen deze plannen van japan, de laatste Oorlog in de Pacific hebben zij tot nu toe nooit erkend ook niet dat daar vele slachtoffers zijn gevallen worden niet erkend. Zij voelen zich nog steeds slachtoffer vanwege de twee atoombommen. Dit moet een waarschuwing zijn voor de mensheid.

    • Jan A. Somers zegt:

      Natuurlijk mag je je verzetten tegen beslissingen in een ander land. Moet je volgens mij ook doen. Maar Japan is wel een soevereine staat, lid van de Verenigde Naties, waar zelfstandig wordt beslist over de eigen grondwet. Kun je niet leuk vinden, maar zo is het nou eenmaal. Als België aanmerkingen maakt over een grondwetswijziging in Nederland, halen wij toch ook onze schouders op? Maar die Belgen maakten wel terecht aanmerkingen toen Nederland een inbreuk maakte op een Belgisch-Nederlands verdrag. Waarop Nederland in alle stilte afdroop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.