Anna en Trui zingen liedje uit de jeugd


Is er nog iemand die dit liedje kent ?

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Anna en Trui zingen liedje uit de jeugd

 1. hansvschaik zegt:

  Ja, ik kende dit liedje, maar was het helemaal vergeten, nu ik het weer hoor denk ik ik: oh ja, zo was het. Ik kende dat als een kinderliedje, een oude tante (zus van mijn oma) zong het wel eens.
  Pure nostalgie!
  Dank je wel indisch4ever !

 2. eppeson marawasin zegt:

  Er zijn verschillende tekstversies. Deze bijvoorbeeld:
  DE TJITJAK
  Een tjitjak kroop bij avond
  Zijn veilig hoekje uit
  Hij kroop toen langs de muren
  Op zoek naar lekkere buit
  Hij ving een lekker hapje
  Een larong vet en dik
  Hij viel hem in zijn smaakje
  Hij was erg in zijn schik

  Maar ach er kwam een tokeh
  En die viel de tjitjak aan
  Hij greep hem bij zijn staartje
  Het scheen met hem gedaan
  Maar wonder boven wonder
  De tjitjak kwam weer vrij
  Zijn staartje brak in tweeën
  En hij vluchtte o zo blij

  De tekst van DE TOKEH wijkt hier enigszins vanaf. Zie:
  http://www.hetindischplein.nl/cms/publish/content/showpage.asp?pageid=543

  Toetie uit The Late Late Lien Show verslikt zich erin. Heeft het over een ‘larong dik en vet’ en komt dus niet goed uit. De dames Anna en Trui hierboven doen het wat dat betreft beter, maar hebben ook hun eigen woorden.

  Welke versie kent meneer Van Schaik?

  N-I schoolpleinraadseltje: ‘Wie was de eerste klontong Chinees? Dat was Abel, want hij liep met Kain’.

  e.m.

 3. Paul Vermaes zegt:

  Natuurlijk ken ik dat liedje. De dames Anna en Trui hebben de tekst correct verwoord en een leuke voordracht gegeven. Dank ook aan Eppeson Marawasin voor zijn reactie, want nu kan ik met copy/paste de Tjitak in mijn liedjesverzameling opnemen.

 4. eppeson marawasin zegt:

  I. Op Ambon staat een huis [Ada rumah di Ambon]. In dat huis is een kamer [Di dalam rumah itu ada kamar]. In die kamer staat een tafel [Di dalam kamar ada medja]. Op de tafel staat een doos [Di atas medja ada dos]. Die doos is opengemaakt [Dos itu sudah dibuka]. Kijk: wie zit daar op de doos [Lihat: siapa ada di atas dos? Op die doos zit een tjitjak [Di atas dos ada se-ekor tjitjak]. Dat is Lena [Ada nona Lena di atas dos]. Lena Ttjitjak is heel nieuwsgierig [Lena tjitjak selalu ingin tahu semua]. Ze zit op de doos [Lena ada duduk di atas dos]. Lena denkt: “Wat is dit voor doos [Lena berpikir: “Ini dos apa]? Gisteren stond hij hier nog niet [Kemarin dos belum ada]. Wat zou er in zitten [Ada apa di dalamnja]?” Lena ruikt, mmm nee er zit niks in deze doos [Lena tjium, mmm seng ada apa-apa di dalam dos ini]. Lena heeft er alweer genoeg van, ze wil weer van de doos af [Lena sudah bosan, Lena mau turun]. Misschien zijn er andere spullen die ze kan onderzoeken [Mungkin ada barang-barang lain untuk periksa].
  Maar, is dat een geluidje [Tapi, bunji apa ini]? Lena wacht, ja hoor er komt geluid uit de doos [Lena tunggu … memang ada bunji dalam dos itu]. Lena kijkt …, Lena luister, ze draait zich om: “Dien, Emma, Oja, Mientje, Seba, kom snel! Luister, er zit een geluidje in deze doos” [Lena lihat … Lena dengar, Lena balik: “Din, Ema, Oja, Mintje, Seba, mari datang-é! Ada bunji dalam dos.”] Alle tjitjaks komen pijlsnel tevoorschijn [Semua tjitjak tjepat-tjepat datang]. Met z’n allen zitten bovenop de doos, en allemaal zien ze … TONI [Dorang semua duduk di atas dos, dan dorang semua lihat … TONI.]***
  ***Uit kinderboek ‘Toni Tjitjak op Ambon’ [Toni Tjitjak di Ambon] – door [oleh Hylkje Steensma] – met tekeningen van [gambaran: Mathijs Souhouka] ISBN 90-73388-89-9 – http://www.toko-buku.nl/ actieprijs € 4,50

 5. Maybelline zegt:

  Weet iemand in welk jaar (ongeveer) dit lied is geschreven en door wie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.