Excuus troostmeisjes op losse schroeven

shinzoabeTrouw:
De net aangetreden Japanse regering van premier Shinzo Abe (foto) wil een excuus uit 1993 over gedwongen seksslavernij uit de Tweede Wereldoorlog mogelijk herzien. Dat blijkt uit uitlatingen van de kabinetssecretaris van de deze week aangetreden conservatieve regering, Yoshihide Suga.
—–
Ook Nederlandse vrouwen werden tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië slachtoffer van seksueel geweld door Japanse soldaten.
De stichting Japanse Ereschulden komt op voor het lot van Nederlandse slachtoffers van de Japanse bezetting. Voorzitter Jan van Wagtendonk is verrast door het nieuws dat het excuus uit 1993 mogelijk wordt herzien. “Ik ben geschokt en verdrietig. We wisten dat er voor onze achterban zware tijden zouden aanbreken onder premier Abe, maar ik had er niet op gerekend dat hij direct deze koers zou inslaan.”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.