and the winner is….

According to a new survey, Indonesian men smoke more than anyone else in the world. Nearly 70% of of all Indonesian males over age 15 light up cigarettes, a slight increase from 67% last year and a big jump from roughly 54% in 1995
bron

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op and the winner is….

 1. Ed Vos zegt:

  Dat zal wel eens kunnen kloppen ja. ik zie hier vaak wandelende Lucky Lukes. Voor Nederlanders is Indonesie een rokerswalhalla (Mecca) Ik rook hier Sampunra Mild (rood) kost 12.000 rupia . Daar rook ik soms 2 pakjes per dag van vanwege meerokers, de zgn bietsers en het aanbieden ervan aan anderen.. Gisteren nog Diarum Super (13.000 rupia grote pak) gekocht. De hele voorraad in dit gat was toen uitverkocht vanwege een reog/campursari-avond.
  Onlangs bood iemand me een nieuw te introduceren merk Diplomat Mild aan, moet 7000 rupia kosten…

  Vrouwen roken hier hoofdzakelijk niet omdat ze vrouw zijn 😉 ik heb overigens hier nog geen enkele vrouw gezien die rookte. Vermoedelijk bevinden rokende vrouwen zich in minder nette buurten en gelegenheden…

  • eppeson marawasin zegt:

   Dag meneer Vos, ik herinner mij dat toen wij in 1960 in een nieuwe stenen Molukse woonwijk terecht kwamen (ca. 1000 bewoners) er in de wijk slechts één tante rookte. Toeval of niet, ze was de enige Javaanse in ons midden. Deze herinnering doet me trouwens ineens weer denken aan die gietijzeren naambordjes, die vogens mij ieder KNIL-militair bezat met die mooie gothische letters.

   Alle Ambonese KNIL’ers hadden op het naamborje eerst hun voorletters en dan hun familienaam. Maar een Timorese Oom -voor ons kinderen bleek dat pas achteraf- had eerst zijn familienaam vermeld en daarachter zijn roepnaam. Dus zeg maar ‘Mouton Léon’, terwijl er logischerwijs eigenlijk gewoon L. Mouton had moeten staan. Dus die Oom heette voor ons kinderen ‘Oom Mouton Léon’, omdat wij dachten dat dat ’s mans achternaam was. Maar wat was eigenlijk on topic? Oh ja, … and the winner is: ‘Oom Mouton Léon!’ 🙂

   e.m.

   • Ed Vos zegt:

    Overigens over Molukkers gesproken. Daar wonen er hier wel een stel. vooral aangesloten bij de Gereja Kristen.
    Tijdens de WK, zo ging het verhaal, had er een en Nederlandse valg gemaakt (hihihihi).

    Die persoon stond daarmee dus een aantal keren volledig voor paal.
    Neen de politie had niet ingegerpen, Hahahaha 😉

   • eppeson marawasin zegt:

    Je kunt trouwens tegenwoordig ook cursussen volgen ‘Sportief Paaldansen’*** 🙂

    e.m.

    ***verder weet ik er weinig van af. Echt waar!

 2. Ed Vos zegt:

  sorry, foutje bedankt, dat opzwepende ritme was muziek voor reog. Wanneeer jongens dat dansen raken zelfs trance en beginnen ze zelfs glasscherven te eten en anderen gerdagen zich als paarden.
  Moet u ook eens beleven 😉

 3. ronaldo zegt:

  Heer Ed Vos…ik begrijp ff niet waarom die man een paar keer voor paal stond toen hij met de wk, met de nederlandse vlag zwaaide? hij was misschien een fan van Nederland…en volgens mij was Nederland ook de finalist..:)

  • eppeson marawasin zegt:

   Ja … ik denk dat u het bij het juiste eind hebt heer Ronaldo. Pak Vos is volgens mij een sportliefhebber, maar dit jaar was er ook zoveel te doen op sportgebied. Ga maar na: EK Voetbal, Tour de France, Olympische Spelen, Paralympics dat het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika alweer is weggezakt.

   Volgens mij was Giovanni van Bronckhorst (Molukse roots) toen aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal, dat in de finale stond tegenover de geografische erfenis van de man die ooit sprak ‘in mijn rijk gaat de zon nooit onder’.

   Wie van de matadoren die de voetbalarena betraden om de WK-finale 2010 te spelen, zal ook maar een moment aan de de periode 1568-1648 hebben gedacht. Uiteindelijk moesten na de ’90-minutige oorlog’ de Marwijkers het onderspit delven tegen een grootmacht met in haar gelederen een geniale strateeg, de grote kleine man landvoogd Iniesta I. And the winner is: Espagna!

   Volgend jaar gaat een verjongd Nederlands nationaal voetbalelftal oefenderwijs verhaal halen in Indonesië. De huiskamervraag: ‘wie van de matadoren die het voetbalstrijdperk zullen betreden zal ook maar één moment aan de periode ……..-……..*** terugdenken?

   ***invuloefening

   e.m.

  • Ed Vos zegt:

   EK 2012 bedoel ik. ik moet zo snel denken en schrijven dat ik wel effe miskelun; reden trage internetverbindin,soms hapert die wel eens erg.

   Overigens tijdens en na de viering van de 15e augustus stonden langs de kant van de weg bamboestokken me vaantjes bovenelkaar: umbul-umbul; (te vergelijken met de balineze penjors)
   Die lui hadden niet eens in de gaten dat de drie bovenste vaantjes gezamenlijk de Nederlandse driekleur vormden

  • Ed Vos zegt:

   Dat laat indonesie niet op zich zitten, daar komt beslist een nog groter pretpark in het laand

   Overigens vraag ik me af of die minister van gezondheidszaken zand in haar ogen heeft. overal waar ik kom zie ik levensgrote reclameborden voor sigarettenmerken. Er komen zwarte rookwolken uit de uitlaatpijpen van de sepeda motor en vrachtwagens. Het hele land wordt als een bak sampah gebruikt (veel plastic). Gezellig wanneer je buiten aan het eten bent en je ziet naast de kraam een hoop afval…

 4. Ed Vos zegt:

  eppeson marawasin, op 16 september 2012 om 04:42 zei:
  De tropenhitte slaat toe

  Scrhijft maar gerust de tropenkolder. Daar hadden mensen die lang in Indie verbleven ook last van..Sommige moet ik schrijven om misverstanden te voorkomen, maar dat de symptomen optreden al na een paar weken, dat is natuurlijk wel vreemd 😉

  • eppeson marawasin zegt:

   Do not worry Sir. A long time period of ‘cooling down’ is coming on to thee. In the long run too soon maybe! 😦

   Keep on smiling!

   e.m.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.