Maandelijkse demonstratie st. Japanse Ereschulden.

Door Ted Hartman —-De aanbieding van   Petitie 199  tijdens de demonstratie van JES op 14 juni 2011, is wederom in goede orde verlopen. De huidige Japanse Eerste Minister,  Naoto Kan, moet eerstdaags het veld ruimen voor een opvolger, omdat Japan van oordeel is dat hij de gevolgen van de tsunami en de kernramp niet goed heeft gehanteerd. Hierover gaat de petitie met als ondertiteling: Menslievende concessie of bereidheid. Download Vertaling petitie.     ——  Foto’s st JES

De opkomst voor de jaarlijkse bestuurs- en donateursvergadering van de Stichting Japanse Ereschulden op 31 mei 2011 j.l. was erg bemoedigend. De voorzitter gaf alle aanwezigen een hand en dankte voor de velen die de moeite namen om te komen. Het zal niet alleen de TongTongFair geweest zijn die allen naar Den Haag trokken, maar vooral de steun die het bestuur verdiende voor al hun inzet. Te denken valt aan de groots opgezette expositie Na 65 jaar nog altijd kind van de rekening! Deze reizende tentoonstelling begon in Den Haag en Hengelo, is thans in Roosendaal en komt daarna in Epe. En ook waardeerde men de voortreffelijke deskundigheid waarmee de penningmeester met behulp van de voorzitter de financile huishouding bestiert. Applaus en hulde waren terecht op hun plaats.

==========
Achtereenvolgend kwam de 1e Hoorzitting op de 7e juni 2011 in de Tweede Kamer, waar de voorzitters van het Indisch Platform, de Japanse Ereschulden en Vervolgingsslachtoffers Jappenkamp de Indische Perkara verdedigden tegenover de leden van de Vaste Tweede Kamercommissie van VWS. Ok hier was de belangstelling door de geweldige opkomst vanuit het hele land, een grote steun voor de Indische delegatie. Zelfs de voorzitter van de zusterorganisatie uit het verre Nieuw Zeeland was aanwezig. Vanaf 2001, tijdens en na het Gebaar, maar ook reeds ver daarvoor, is de Indische Gemeenschap doende erkenning te verkrijgen. Waarvoor? Het onrecht van ongelijke behandeling van oorlogsschade vergoeding, de onduidelijke verantwoording van gelden die volgens het Tractaat van Wassenaar aan de Indische Nederlanders toekwamen, de achterstallige betalingen aan KNIL-militairen en ambtenaren Rapport over de Backpay    en oorlogsschade – Rapport  over Sporen van Vernieling .

De diverse opeenvolgende regeringen hebben steeds de Indische Perkara  op de lange baan geschoven door politieke onwil, twee keer uitstel door een gevallen kabinet en het niet nakomen van de belofte om genoemde rapporten kamerbreed te bespreken! Tijdens de 1e Hoorzitting heeft de politiek ingezien dat er eindelijk na zovele jaren een punt moet worden gezet achter deze Indische Kwestie! Dat dit met het Gebaar niet is gebeurd, hoewel de regering denkt van wel(!?), kan nu rechtgezet worden. De staatssecretaris van VWS zal in een vervolg Hoorzitting op de 28e juni a.s., op vragen over deze kwestie antwoord moeten geven.

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maandelijkse demonstratie st. Japanse Ereschulden.

  1. nelly zegt:

    Dank voor het verslag Ted. Sampai 28 juni!

  2. Ted Hartman zegt:

    Nelly, graag gedaan. Het is bemoedigend te zien hoeveel steunbetuigingen er komen, mede door wat Huib Boreel schreef. Als ze ALLEMAAL werkelijk op de uitnodiging komen, dan zal het de meest gedenkwaardige dag in de geschiedenis van de Indische gemeenschap worden! Maar de ALLERMEEST gedenkwaardige gebeurtenis hierna, zal ZEER ZEKER het beslissende antwoord op al deze acties worden. En daar doen we het voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.