Indisch in Beeld

20061225oudk1Op de foto (Oost-Java 1923) staan de zes broers Oudkerk Pool ze hebben allen hun jeugd voor het grootste deel doorgebracht op oost-Java met name Malang en omgeving. Mijn grootouders hadden in de buurt van Malang, in Blimbing, een buitenhuis en in het weekend ging men dan van de suikerfabriek naar “boven”voor verkoeling. Nadat mijn opa gepensioneerd was werd het na verbouwing hun permanent verblijf. Mijn vader, Piet, de jongste op de foto heeft hier bijna zijn gehele jeugd doorgebracht.
Op de foto staan van links naar rechts: Joop, Lucky(vermoord tijdens de Japanse bezetting) Willy, Hannie, Piet, Arie (vermoord tijdens de bersiap). Hun vader ging in de suiker en zijn broer, in het binnenlands bestuur, de laatste is gepensioneerd als assistent-resident van Bali.
20061225oudk2Op de foto staan Julia Boldy getrouwd met Pieter Oudkerk Pool en haar oudste zoon Peter en zusje Doortje Boldy. Mijn moeder is geboren in Lahat in 1920.
De Boldy’s komen oorspronkelijk uit Malang en hebben hier een tijd gewoond. Toen ik begin dit jaar in Malang was kwam ik tegen Gang Boldy, bij iedereen nog bekend, Apotik Boldy, soto Boldy, bapao Boldy in ieder geval een heleboel namen die teruggaan naar mijn overgrootvader die hier toentertijd een groot dokkarbedrijf had.
Wie heeft de familie Boldy gekend en in het bijzonder mijn moeder Julia Boldy. De Boldy’s zijn van Armeense afkomst en hebben ook een hele tijd in Bandung gewoond.
Menno Oudkerk Pool

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

92 reacties op Indisch in Beeld

 1. Theo en Carla Oudkerk Pool zegt:

  Op zoek naar voorouders Oudkerk Pool te beginnen met mijn vader Karel Johannes, geboren 17 maart 1898 te Amsterdam.
  v.gr.

 2. Kevin Lens zegt:

  Beste Menno volgens mij ben ik jou reeds eerder tegen gekomen op het internet. Mijn oma is ook op Malang geboren en heet dan ook Pool. Zijn wij nou famillie of niet?
  Salam,
  Kevin

 3. L. Waasdorp zegt:

  Ik, Leo[nard] Waasdorp, was ook geinterneerd in Baros 5{ Mannenkamp}van 1942 tot en met 1945, om uiteindelijk mijn vrijheid weer tegemoet te mogen zien, via het 15de Bat. te Bandoeng

 4. Lucienne Gabeler-Oudkerk Pool zegt:

  wat bijzonder om mijn opa Lucky(Lucien) en zijn andere broers tegen te komen. Wij hebben zelf 1 portretfoto van hem .Mijn vader Rob is al overleden in 1996 en mijn oma Els van der Zwaan was met Lucky getrouwd. Echt veel informatie hebben mijn zus en ik nooit gekregen, veel werd in zwijgen verteld. Nu ben ikzelf 40 en steeds meer op zoek naar mijn voorouders.Mijn vader heeft in een jappenkamp gezeten in een voor mij onbekende plaats, samen met zijn zusje Rina en oma Els.
  Wie kan mij meer vertellen en wil in contact met mij komen? Alvast bedankt .

 5. Stephanie de Boer zegt:

  Hebben jullie meer informatie over die Els van der Zwaan? Mijn oma heet precies hetzelfde en mijn opa heb ik nooit gekend, ik zou willen weten of die nog leeft. Waarschijnljik is het niet dezelfde els van der zwaan maar toch.

 6. farrah zegt:

  Ik ken wel een Bob Boldy, hij heeft tot voor kort een Indrajaya filiaal in Zwijndrecht gehad

  • Anoniem zegt:

   Terdad Clement Galstaun – Deze Bob Boldy Woont Nu In Jakarta en Is getrouwd met Rina !! Men kan ze terug vinden op FB Onder Bob Boldy en of Rina Boldy !!

 7. Magda zegt:

  Mijn vader had een goede vriend gekend,
  die Bob Boldy heet, hij was toentertijd gescheiden en heeft een dochter die ergens in Amerika woont, haar naam is Peggy….??
  Ik noemde hem altijd oom Bob. Laatste keer
  hem ontmoet tijdens een ziekenhuis bezoek waar mijn vader heeft gelegen. Ooit 1x telefonisch contact gehad….sindsdien nooit
  meer wat vernomen…..leeft oom Bob nog??

 8. jenna smith zegt:

  De vrouw op de foto rechts (doortje boldy) is mijn oma.
  Ik ken oom bob ook, maar ik kan me niet herinneren dat hij een dochter heeft dat peggy heet. Zover ik weet heeft hij 2 kinderen. Carmon and mareen..?? Zoiets ongeveer.
  Onze familie is uiteindelijk wel weer naar amerika verhuisd, dus het kan wel zo zijn.
  Oom bob is een paar jaar geleden weer naar indonesie verhuisd.
  Bericht voor oom menno:
  Kun je niet beter contact met Tante Lenny opnemen? Zij weet hier misschien meer vanaf..

  • Beste Jenna Smith,

   Onlangs heeft mijn moeder, Erika Meinke, over haar jeugd in Soerabaya verteld. Dat zij samen met Doortje Boldy op school heeft gezeten, zij waren goede vriendinnen. Mijn moeder is ook vaak bij Doortje thuis gekomen en heeft ook haar zus Julia gekend en Rudy Rynaarts. Deze laatste heeft nog een stukje in het album van mijn moeder geschreven. Erika Meinke zou heel graag willen weten waar Doortje Boldy en Julia nu zijn.
   Een paar huizen verder, waar Doortje heeft gewoond, woonde ook Frans en Rene Creutzburg. Ook deze broers hebben in het album geschreven. Mijn moeder is in 1947 naar haar vader in Europa vertrokken. Mijn moeder woont nu in Limburg

   • Hallo Yvonne,
    Bij toeval kwam ik weer op deze site terecht en zag jouw bericht. De Julia Boldy in het bericht hierboven was mijn moeder, zij is 2002 overleden. Haar zusje Doortje heeft het grootste gedeelte van haar jeugd bij mijn moeder doorgebracht, die toen reeds getrouwd was. Doortje leeft nog en woont in Amerika ze is ondertussen 81 jaar en ik heb regelmatig contact met haar.

    Groet,

    Menno Oudkerk Pool – mennopool@home.nl

 9. Menno Oudkerk Pool zegt:

  Hallo Magda,
  De Bob Boldy die jij bedoelt was van de Armeense tak. Hij was de jongste van drie broers; Nico, Victor en Bob.
  Nico is in de bersiaptijd in Indonesie vermoord, Victor is geemigreerd naar Australie en daar overleden. Bob heeft een hele tijd in Den Haag gewoond en is waarschijnlijk later naar zijn dochter, Peggy, in Amerika geemigreerd. Hoogstwaarschijnlijk is hij ook al overleden of hij moet nu achter in de negetig zijn. Het waren volle neven van mijn moeder, Julia Boldy.

 10. Menno Oudkerk Pool zegt:

  De andere Bob Boldy is een stuk jonger (68)
  Hij is een broer van mijn moeder en heeft inderdaad toko Indrayaya in Zwijndrecht gehad. Heeft twee dochters Carmen en Maureen.
  Is een maand geleden voorgoed naar Jakarta vertrokken om een nieuw leven te beginnen.

 11. Menno Oudkerk Pool zegt:

  Hallo Stephanie,
  Neen, het is niet dezelfde Els van der Zwaan, zij was getrouwd met Oudkerk Pool.

 12. Peggy Boldy-Plushner zegt:

  Hello Menno,
  Thank you very much for contacting me through Schoolbank.
  I am Peggy Maureen Sirvard Boldy,daughter of Bob Boldy, Niece of Victor and Nico Boldy. My father never had other children.
  Grandparents are Armenians from Persia.
  Aratoon Marcar Boldy and Sirvard Soekias Boldy. Also related to the Galstaun family.
  My mother was dutch from Indonesia her name was Margaretha Annie van Katwijk.
  I have been in the USA since 1960. I was born in Jakarta in 1948. I lived in Holland 5 years.
  My father Bob Boldy passed away in 2002 in Den Haag he was 94 years old.
  Uncle Victor passed away in Perth Australia 1991.
  Nico died during the War.
  I would love to hear from anyone who knew them or is related to me.
  Best wishes from California
  Peggy Boldy

 13. carmen zegt:

  Hallo familie Oudkerk Pool en Boldy, met Carmen. Zoek al een hele tijd naar info over de Boldy-familie en ook die van de Wispelaere-familie. Maar ik heb tot nog toe niets gevonden. Heel veel mensen zijn er ook niet meer die er veel van wisten.

 14. Magda Koreneef zegt:

  Hallo Peggy..
  Wat jij schrijft dat is inderdaad jou vader.
  Mijn vader en jou vader waren vrienden van elkaar, en jou vader kwam regelmatig bij ons thuis in Rotterdam en heeft het altijd over jou Peggy dat je in Amerika woont, en regelmatig je op belde. Vahan Galstaun kende ik al in Surabaya was een vriend van onze familie, overigens is hij al jaren geleden overleden in Californi. Ik denk dat nu de Armeense vrienden van mijn ouders en jou vader nu langzamerhand er weinig meer zijn of heel oud zijn geworden.
  Fred Lazar leeft nog en woont ergens in Los Angeles, zijn zusje Emily Lazar( gehuwd met Messchaert) is op 10 aug.2008 overleden.
  Helaas n de dood van mijn vader Joop de Groot in 1981 zijn de kontakten van Armeense afkomst verwatert, ik heb geen idee meer wie er nog leeft.
  Bedankt Peggy voor je reactie, ik ken je helaas niet, maar je vader liet altijd foto’s van jou zien….
  Groetjes Magda de Groot ( gehuwd met Koreneef).

 15. Magda zegt:

  Bedankt Menno, voor je bericht…..
  Peggy is door jou opgespoord….leuk als je leest hoe het n en ander zich ontwikkeld en dan hier en daar een reactie op krijgt en op zo’n manier mensen opgespoord kunnen worden.
  Ik was een jong kind maar herinnerde “oom” Bob Boldy nog heel goed, vooral toen mijn vader op sterven lag in het ziekenhuis en daar heb ik hem voor het laatst gezien….
  Gr.Magda

 16. peggy zegt:

  Amazing!!
  Hallo Magda,
  I came across some old letters from my father Bob Boldy where he mentioned your father Joop de Groot.
  In 1971 he was at your house and they played billiard together. He also send a photo but I cannot find it.
  1974 my father wrote me that your father was coming home and his health was improving and he was going to visit him and your mother in Rotterdam.
  Amazing that you happen to contact me the same time as I was going through old letters my father sent me.
  What does this all mean??? Leuk Heh??? Thanks to Menno
  Groetjes
  Peggy

 17. Magda zegt:

  Hallo Peggy.
  Ik neem aan dat je nederlands kan lezen?
  Mijn engelse taal is niet zo geweldig, ik durf dan jou ook niet in het engels te beantwoorden. Hier kan iedereen het lezen met al mijn fouten !!
  Mijn eigen moeder is in Surabaya overleden, zij is dus mijn stiefmoeder……
  Ik ga ver niet meer in details treden daar het gevoelige onderwerpen zijn Peggy, wil je mr weten schrijft mij dan persoonlijk en stuur het dan via mijn e-mail adres.
  Ik ben bij toeval op de naam van je vader gestuit…..dus ben ik verder opzoek gegaan en inderdaad de verbazing is groot dat wij via Indisch4-ever contact met elkaar hebben…ondanks ik je niet ken en jij mij niet, maar dat onze vaders jaren vrienden zijn geweest. Ik hoor het wel van je….
  Groetjes Magda

 18. peggy zegt:

  Magda,
  Yes, I still speak and read Dutch. My grammar is a little poor.
  If you want to contact me further you can do so through Schoolbank.
  It is a pleasure to hear from you. I have very little family and contact with the past since I lost both my father and mother within 5 years apart. But,I do have good memories of Indonesia as a child.
  Groetjes
  Peggy

 19. Magda zegt:

  Ik ben ook lid van de Schoolbank Peggy….
  waar kan ik je dan vinden c.q. zoeken??
  Peggy Boldy of onder een andere naam…op welke school heb je gezeten….?
  Vind je het zelf wel leuk om contact te houden met mij…..wl eerlijk zijn, hoor!!
  Tenslotte kennen wij elkaar helemaal niet, en ik kan me dat heel goed voorstellen als je niet verder wil gaan….
  Groetjes Magda

 20. peggy boldy-plushner zegt:

  Hallo Magda,
  I would love to stay in contact with you.
  Honest!!
  How do I get my e-mail address to you?
  I don’t want to make it public.
  I went to the Juliana School in Overveen under Peggy Boldy from 1957-1960
  Groetjes,
  Peggy

 21. Magda zegt:

  Hallo Peggy.
  Ik kreeg van Indisch4-ever van Blauwvogeltje
  jou e-mail adres….dus vanaf n schrijf ik
  vanaf hier gn berichten naar je toe…
  Ik zal een klein berichtje sturen naar je e-mail adres sturen en kijken of je het wel hebt ontvangen…
  Groetjes Magda

 22. Menno zegt:

  Beste mensen,
  Het is toch prachtig dat we via deze site met elkaar in contact zijn gekomen. Voor het eerst heb ik in contact gehad met mijn achternicht Peggy in Amerika. Hierdoor ben ik meer te weten gekomen over de familie Boldy!
  Oh,ja Carmen wil je meer te weten komen over de Boldy’s mijn email-adres is mennopool@home.nl

 23. Blauwvogeltje zegt:

  Yip Menno….

  Ik zou zeggen tegen de lezers…
  Stuur een foto in voor de rubriek Indisch in Beeld..

 24. peggy boldy zegt:

  Hallo Menno,
  BVC Club of Batavia
  Ik wil graag weeten of er iemand mijn vader nog kan herinneren Bob Boldy van de BVC Vootball en Hockey club in Jakarta?.

 25. Terdad Clement Galstaun zegt:

  Hallo Menno,
  Leuk om deze reactie’s te zien!
  Uit het oog verloren Familie vind je zo weer
  terug! Zoals Peggy Boldy! Als kind zijn
  wij wel bij elkaars familie op bezoek
  gekomen! Ik woonde toen in Bandung en
  Peggy in Jakarta!
  Ja zo zie je maar weer,de wereld is
  klein!

 26. Terdad Clement galstaun zegt:

  Groetjes aan al deze famile leden,en ik hoop
  via deze weg meer over jullie te horen!
  Groetjes van de Familie Galstaun uit Roermond

 27. M.MACKERTICH zegt:

  Best Peggy,
  Ik lees bij toeval de berichten over en weer over de fam. BOLDY.
  Ik ben de dochter van Samiek.
  Ik ken jouw vader en Vic Boldy redelijk goed. Beiden kwamen met grote regelmaat in ons ouderlijk huis. Het contact met jouw vader was de laatste jaren verwaterd, maar Vic heeft nog bij ons gewoond, ik denk zelfs tot zijn vertrek naar Australie.
  Jouw moeder heb ik zo’n 10jr geleden nog bij mijn ouders thuis ontmoet. Als ik mij niet vergis woonde zij destijds in Duitsland of reisde er regelmatig naartoe (?).
  Ik “ken” jou uit mijn prille jeugd, als jong meisje kwam je weleens op bezoek met jouw moeder, ik geloof dat je toen al in de USA woonde, verder eigenlijk nooit meer contact gehad.
  Ik schrijf je omdat ik het mij zo aangenaam verrast bekende namen en verhalen op dit forum tegen te komen, werkelijk heel leuk. Ik herken zelfs de naam van een volle neef van mijn vader!.. GALSTAUN.. ;))
  Ik meen zelfs een oude foto vh huwelijk van je grootmoeder in bezit te hebben.. zal het even moeten nakijken.
  Indien je contact wilt, laat mij dan je prive e-mail adres weten. Ik vind het niet zo fijn op een openbaar forum te schrijven en doe dit dan ook bij hoge uitzondering.
  In afwachting van je berichten.
  Met vriendelijke groet,
  Manouche

 28. H.Anthonijsz zegt:

  Hallo Manouche.
  Wat is de wereld klein.
  Is je moeder niet … Bouhuijs?
  Met vriendelijke groet.

 29. M.MACKERTICH zegt:

  Werkelijk heel lollig, wie men zoal niet tegenkomt op het net 😉
  Uw naam is vast vaak gevallen, maar ik kan u niet helemaal plaatsen.
  Zoudt u zich bekend willen maken? Mijn moeder is idd “BOUHUYS”.
  Zoals in een eerdere reactie vermeld geef ik er de voorkeur aan evt. verder contact buiten het forum te houden.
  Ben wel zeer benieuwd naar u 😉
  Met vriendelijke groet,
  Manouche

 30. Peggy Boldy-Plushner zegt:

  Manouche!! wat leuk van je te horen. Ik ben ook al lang aan het zoeken van Galstauns en Mackertich. Wij zijn nog familie. Ik heb nog met je vader gesproken in 1989 toen ik bij mijn vader was in Den Haag. Maar Samiek was ziek. Woonde julie in Rotterdam?? Ik zoek ook naar Martha Serle jouw tante. Ik stuur jouw een e-mail.
  Ik ben ook benieuwd om meer van julle te weeten. Sorry! Maar mijn Nederlands is niet zo goed maar ik probeer nog te schrijven. Ik ben al bijna 50 jaar in
  California.
  Love hearing from you soon.
  Groetjes en Liefs,
  Peggy

 31. Magda zegt:

  Wat is de wereld toch klein h? Ja ik ken Vahan Galstaun hl erg goed Manouche,ik geloof dat hij ook de peetvader van mijn zusje is geweest, dan zou jij wel de familie Lazar ook kennen? Ik ben geboren en getogen in Surabaya. Daar kende ik vele Armeense familie’s omdat mijn moeder Hlne Lazar een Armeense is en die is getrouwd met Manook(ian) en later met Joop de Groot….Na de dood van mijn vader was Vahan voorgoed naar zijn geliefde Californi verhuisd en via via hoorde ik dat hij daar is overleden….Naam Samiek komt mij ook hl erg bekend in mijn oren…
  Ik hoor en leest het wel hoe andere Armeense families is vergaan…ben hl erg nieuwsgierig geworden…
  Gr.Magda

 32. Magda zegt:

  Hoi Ted Clement Galstaun.
  Ben jij een zoon of familie lid van Vahan Galstaun?
  Gr.Magda

 33. M. MACKERTICH zegt:

  Beste Magda,
  Ik weet niet of ik je ken, maar je weet genoeg om een “bekende” te zijn.. ;))
  Van de familie LAZAR ken ik “tante” Emelie, de andere familieleden waarschijnlijk uit een ver verleden..
  Indien je meer wilt weten, is er de mogelijkheid mij te bereiken via mijn prive e-mail adres, waarin je misschien ook wat meer gegevens over jezelf zou willen zenden.
  Aangezien Terdat Clement GALSTAUN niet meer heeft gereageerd op dit forum, ben ik zo vrij je met grote zekerheid te kunnen zeggen dat hij een volle neef van Vahan is.
  In afwachting van je berichten..

 34. Peggy Boldy-Plushner zegt:

  Leuk!! Jullie zijn in contact. Kleine wereld Huh???
  Groetjes
  Peggy

 35. Magda zegt:

  Dag M.Mackertich…..
  Hoe kan ik je bereiken via jouw persoonlijke mail?
  Gr.Magda

 36. M.MACKERTICH zegt:

  Beste Blauwvogeltje en/of Nelly,
  Ik zou graag bericht ontvangen van Magda de Groot (re: bericht hierboven).
  Hoe kan mijn e-mail adres haar in alle privacy bereiken?
  Tevens wil ik u nog laten weten uw website ABSOLUUT TOP!! te vinden.
  Ben er, per ongeluk, via omwegen op gekomen en heb het sindsdien in mijn favorieten staan.
  Ongelooflijk zoals velen op de een of andere manier min of meer met elkaar “gelinkt” lijken te zijn, een grote familie.
  Internet, wat een medium!
  F A N T A S T I S C H wat u doet!
  CHAPEAU! (tegenwoordig “pet”? lol)
  Met vriendelijke groet,

 37. Nelly zegt:

  M.MACKERTICH, dank voor ’t compliment :)!!
  Jullie zouden bijv. ons, blauwvogeltje@hotmail.com een bericht kunnen sturen, dan sturen wij je mailadres door.

 38. Magda zegt:

  Hallo M.Mackertich.
  Je e-mail adres ontvangen van Blauwvogeltje.
  Ik neem spoedig contact met je op, ik neem aan dat jij ook mijn e-mail adres hebt? Dan hoor ik graag wat van je.
  Hartelijke groeten.
  Magda

 39. JA! Ik ben een poosje niet meer verschenen!
  Inderdaad!! Ik ben een neef van SAMIEK MACKERTICH en van VAHAN GALSTAUN en een achterNEEF van Menno Oudkerk Pool – Julia Boldy – Doortje Boldy Lenny Boldy en Bob Boldy die nu in Indonesia is. En natuurlijk ook van Manouche Meckertich enz.enz. Zo zijn er nog vele fam.leden waar we niets van horen en opeens duiken ze weer op via INTERNET! Mooi toch! Net zoals Menno ben ik veel in Indonesia,dus kan niet elke dag of week op Indisch4ever zijn. Ik vind het geweldig om zo weer van jullie te horen!

 40. JA! Ik ben een poosje niet meer verschenen!
  Inderdaad!! Ik ben een neef van SAMIEK MACKERTICH en van VAHAN GALSTAUN en een achterNEEF van Menno Oudkerk Pool – Julia Boldy – Doortje Boldy Lenny Boldy en Bob Boldy die nu in Indonesia is. En natuurlijk ook van Manouche Meckertich enz.enz. Zo zijn er nog vele fam.leden waar we niets van horen en opeens duiken ze weer op via INTERNET! Mooi toch! Net zoals Menno ben ik veel in Indonesia,dus kan niet elke dag of week op Indisch4ever zijn. Ik vind het geweldig om zo weer van jullie te horen!

 41. Magda zegt:

  Bob Boldy die nu in Indonesi zit??????
  Ik denk eerder in de Hemelse Indonesi.
  Groetjes.

 42. Magda zegt:

  Hoi Menno.
  Ik las net dat je vl in Indonesi zit, woont je daar of is het meer zakelijk?
  En wr zit je dan? Op Java of op andere eilanden? Als je toevallig in Surabaya zit wil ik je wat persoonlijks vragen.
  Blauwvogeltje weet mijn e-mail adres.
  Ik hoop spoedig iets van je te horen.
  Trouwens bedoelde je achterneef dat hij in Indonesi zit? Berichtje kwam voor mij vreemd over, vandaar mijn antwoord.
  Groetjes Magda

 43. Blauwvogeltje zegt:

  Magda… Menno heeft zijn emailadres al weggezet in zijn reactie van 19 augustus 2008..

 44. Terdad C.Galstaun zegt:

  Bob Boldy die nu in Indonesia is,is weer een
  jonere neef van Bob Boldy die in Australie
  heeft gewoond! Bob Boldy die in Jakarta woonachtig is,is een jongere broer van de moeder van Menno.

 45. Peggy Boldy zegt:

  Mijn vader Bob Boldy heeft niet in Australia gewoont. Hij woonde in Den Haag van 1958 tot hij stierf in 2002. Victor Boldy mijn Oom woonde in Perth Australia.

 46. Terdad C.Galstaun zegt:

  Aduh! Niet boos zijn ja Peggy?? Het is ook zo Oom Victor woonde in Australie! Oom Bob jouw vader woonde in Den Haag!!

 47. Peggy Boldy zegt:

  Hi Terdad!! Nee hoor ik ben niet boos!! Lol!!! Keep in touch.

 48. H.Anthonijsz zegt:

  Magda de Groot,
  Ben je misschien de dochter van Prully de Groot?
  Met vriendelijke groeten.

 49. Menno zegt:

  Hallo Magda,
  Neen woon niet permanent in Indonesie. Werk nog fulltime in het onderwijs hier. Ben echter net terug van een reis naar Lombok met twintig van mijn leerlingen. Jongens en meisjes in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar die daar een aantal weken hard hebben gewerkt bij de renovatie van een weeshuis en blindeninstituut op Lombok.
  In december ga ik weer naar Bali, wellicht dat ik ook naar oost-Java ga.
  Groetjes,
  Menno

 50. Magda de Groot zegt:

  Hallo H.Anthonysz,
  Nee, ik ben een dochter van Jozef Cornelis de Groot ( roepnaam Joop) en van Hlne Lazar…..
  Naam Prully ken ik niet….Kijk maar voor de lol eens hoevl de Groots in Nederland wonen….je valt om van de schrik,ha,ha,haaa!

 51. Magda zegt:

  Dat is dankbaar werk Menno….in mijn dromen zou ik graag daar willen wonen en werken voor die mensen aldaar….alleen uang is mijn probleem…!!
  Ik hoop Balie volgend jaar weer terug te zien, dit jaar lukt me helaas niet!
  Gr.Magda

 52. Marja van Eeden zegt:

  Ik was zo maar aan het googelen en kwam op deze website terecht.
  ik ben een kind van Ferry Bogaardt en hij was een heel goede vriend van Vahan Galstaun, die destijds in Den Haag op de Beeklaan woonde. Ik was toen in mijn tienerjaren. Bij de frequente ontmoetingen bij Marina en Vahan was ik ook vaak van de partij en het was altijd heel gezellig, kan ik mij herinneren.Oom vahan was zo’n hartelijke lieve man. Ik las dat hij helaas is overleden. Leeft Marina nog?
  Ik heb nog vakantiewerk gedaan bij omm Vahan, flesjes essence vullen. Mijn vader noemde hem altijd sedara. Ik kan mij Johny en Carlo ook nog goed herinneren 2 leuke boefjes!!
  Ik wou dit zo maar even kwijt, ik ben nu zelf 55 jaar en veel met het verleden bezig. Mijn vader is al in 1982 overleden.
  Mocht er iemand zijn die mijn vader ook nog heeft gekend, dan zou ik het graag willen vernemen.
  Hartelijke groet,
  Marjavan Eeden-Bogaardt

 53. Magda zegt:

  Dag Marjavan,
  Oom Vahan was een huisvriend van mijn ouders geweest in Soerabaja…
  In Nederland heeft hij lang contact gehad met mijn vader Joop de Groot, en n mijn vaders dood is hij naar Californe gegaan en is daar overleden.
  Ik ben ook vaak als klein meisje van 9 jaar op de Beeklaan geweest, toen waren Johny en Carlo nog peuters….van Marina heb ik nit meer wat vernomen, en ook ik ben benieuwd of zij nog leeft.
  Misschien in het archief van je vader dat je de naam van mijn vader Joop de Groot ben tegen gekomen?? Ik hoor het wel van je.
  Gr. Magda

 54. Magda zegt:

  P.S. Marjavan….zie foto aan je rechterkolom daar staat het huwelijksfoto van mijn ouders…..de Groot-Lazar, ik ben op zoek naar het verleden van mijn vader….hij is met zijn
  stille geheim in 1981 overleden.
  Gr.Magda

 55. Magda zegt:

  Prachtig toch….ik ben naar Manouche geweest…..erg leuk om de gezamelijke kennissen te herinneren middels foto-boeken mijnerzijds, en hier en daar verhalen van elkaar gehoord wat in de roerige jaren was gepasseerd….
  Bedankt Blauwvogeltje….ik struin om de zoveel tijd door je web-site…en zie…dat je ineens verloren kontakten weer op deze manier weer kan ophalen. Nogmaals BEDANKT.

 56. Blauwvogeltje zegt:


  Leuk h ?

 57. Meity Persijn zegt:

  Ik heb een e.mail gestuurd ik weet niet of je heb ontvangen

 58. Peggy zegt:

  Meity! Ik heb geen e-mail ontvangen. Hebt je mijn yahoo address?

 59. Magda zegt:

  Hoi Blauwvogeltje….ik lees net dat je
  op 11 augustus een e-mail naar mij hebt verzonden…maar ik heb het NIET ontvangen,
  waar het dan over?
  Je ziet dat5 ik af en toe kom kijken op jouw website en hier en daar kijkt of er nog antwoorden zijn gegeven van mijn vragen c.q. oproepen.
  Groetjes Magda

 60. Nee hoor Magda..
  Dat was Meity, schreef ze op 22 augustus

 61. Meity Persijn zegt:

  ik heb je je Yahoo adres niet. Tante Jenny Pieters wonende in Den Haag die overleden is had nog contact met je vader. Dat zal je wel weten. Ik heb hem daar jaren geleden in Den Haag ontmoet.Emelie Lazar overleden in Hilversum ken ook. De zus van mijn vader was ook getrouwd in Surabaya met een armenier Sarkies. Ik hoop dat je me nog een e mail terug zendt. Groetjes Meity

 62. peggy boldy-plushner zegt:

  Hi Meity
  Hier is mijn e-mail address dutch2indo@yahoo.com
  Stuur mij maar een e-mail. Blij van je te horen.
  Best Wishes
  Peggy

 63. peggy boldy-plushner zegt:

  Thanks Blauwvogeltje! Because of this website many of us have connected with family and friends of our Dutch-Indonesian-Armenian heritage…

 64. Sabrina Oudkerk Pool zegt:

  Bij toeval bij dit web-log gekomen.
  Menno, wij hebben elkaar ooit jaren geleden ontmoet. Jij was toen op zoek naar de stamboom van Oudkerk Pool.
  De Oudkerk Pool-en zijn niet zo actief op dit web-log, zie ik.
  Ben benieuwd of daar nu verandering in komt.
  groeten,
  Sabrina Oudkerk Pool

 65. Magda zegt:

  Dag Meity Persijn,
  Waarvan ken jij Emily Lazar?
  Zij is een zusje van mijn moeder…..

  • Ingrid Corneille zegt:

   Hallo,

   Je moeder en haar zusje Emily zijn volle nichten van mijn moeder.
   Mijn oma’s naam is Anna Missel-Lazar, zusje van jouw opa

   Ingrid

 66. Menno Oudkerk Pool zegt:

  Hallo Sabrina,
  Leuk wat van je te horen!
  Mail mij eens op mijn prive-mail Mennopool@home.nl
  Groeten,
  Menno

 67. Menno Oudkerk Pool zegt:
 68. Kembang zegt:

  Hoi Marjavan
  Het laatste nieuws wat ik hebt gehoord dat Marina Galstaun is overleden….

 69. Magda zegt:

  Hallo Terdat C. Galstaun.
  Ik zou graag contact met je willen opnemen, mag ik Blauwvogeltje vragen om jouw e-mail-adres?
  Ik heb wat vragen over Vahan Galstaun die ik zr lang heb gekend!!

 70. Rosie zegt:

  Hallo allemaal, kent een van u misschien de familie Smissaert? Groetjes van Rosie!

  • Budhy zegt:

   Hallo ik zag deze oude oproep ik ken de familie Smissaert heel goed. wie in het bijzonder zoek je want het is een vrij grote familie.

 71. Mark Bert zegt:

  Ha Menno,volgens mij hebben we elkaar al een keer ontmoet maar ik zal me ff voorstellen:Ik heet Mark Bert en ben de zoon van Fred Bert en Rina Bert-Oudkerk Pool, Lucky was haar vader en Els van der Zwaan haar moeder.Ik las dat mn nicht Lucienne ook een bericht achtergelaten heeft en dat ze ook op zoek is naar de stamboom van de de familie Oudkerk Pool,net als ik en ik hoop dat je me kan helpen?
  Groetjes Mark.

  • Ronald Oudkerk Pool zegt:

   Dag Mark,
   Jouw moeder Rina Bert-Oudkerk Pool was een volle nicht van mij. Haar vader Lucky was een broer van mijn vader, dus mijn oom. Ik weet dat hij in 1943 op Java is geexcecuteerd door de Jap. Mijn vader heeft de oorlog (Bersiapperiode) ook niet overleefd. Hij is in okt. 1945 bij Soemobito (Oost Java) door pemuda’s vermoord. Jouw vader Bert is vorig jaar bij ons in Stiens op bezoek geweest om bij te ‘kletsen’ Tempo Doeloe. Ik heb daar nog een foto van. Het zou leuk zijn contact met elkaar te houden.
   Salam manis,
   Ronald Oudkerk Pool

 72. Peter van der Werf zegt:

  Ik heb ene Samiek Mackertich gekend, geboren in augustus 1926. Hij was een Armenir, en had gewoond in Indonesi.
  Ik heb hem ontmoet in 1965 in het ziekenhuis. Ik lag daar met een gebroken been, hij met een gebroken ruggewervel door een auto-ongeluk. In de jaren tachtig kreeg hij nierkanker, sindsdien heb ik hem niet veel meer gezien.
  Hij was bevriend of had een neef met de naam Eugene Sarkies. Ik zou graag willen weten hoe het nu met hem is en of hij berhaupt nog leeft.

 73. Kembang Merah zegt:

  Rosie bedoel je soms fam. Messchaert??
  Zo, ja….wat wil je dan weten?
  Peter Samiek is al een tijdje overleden, ik ben heel goed bevriend met zijn dochter Manouche Mackertich…
  Groetjes KM

 74. Pierre de la Croix zegt:

  Aangelokt door een korte mededeling van Peggy Boldy – Plushner uit het verre Amerika ben ik op deze familie topic terecht gekomen die ruim 6 jaar geleden begon!

  Boeroeng heette nog Blauwvogeltje en ik had nog geen weet van I4E.
  Ik volg de site pas 2 jaar en voor teruggaan naar Jaar Zero om van daar alle spannende zaken te lezen heb ik (nog) geen tijd.

  Met interesse dus nu deze hele familie tjerita gelezen en bekende namen plus daaraan verbonden herinneringen voorbij zien komen. De Indische wereld is klein.

  – Oudkerk Pool, vrienden van vader en stiefmoeder in Den Haag

  – Galstaun, familie van mijn schoolvriendje Charles Purvis in Den Haag, met wie ik de jaarlijkse feestjes bezocht van de Bond van Oud Steurtjes (BOS), ter viering van de verjaardag van hun “Pa”. Gedanst met en stiekem een oogje gehad op dochter Hanneke (?), toen ook ongeveer 15 jaar. Als bonus Tjalie Robinson in levenden lijve op het toneel gezien en gehoord. Ik zou een slip van zijn jasje hebben kunnen aanraken.

  – Persijn, Anthonijsz, jongetjes van de Lagere School in Semarang.

  En dan de link met de Armeniërs in Indië. Via via zit er ook bij mij wat van in de familie. Ze moeten allemaal zijn gevlucht voor Turks en ander geweld in hun oorspronkelijke woongebied, asielzoekers avant la lettre dus. Naar mijn mening een heel ondernemend volkje met grote handelsgeest, dat zich succesvol in zijn nieuwe Heimat heeft weten te ontplooien.

  Vraag die rijst: Waarom hebben die Armeniërs uitgerekend Nederlands Indië uitgekozen als toevluchtsoord?

  Al met al wederom ode aan een site als I4E, vanwege de familiekronieken. Misschien verbeeld ik het mij, maar ik zie steeds minder van dit soort rèntèngans (ketens) van familieberichten. Als dat zo is, waarom? Zijn zij alleen nog interessant voor de oudjes, de generaties satoe en satoe setengah, die zo langzamerhand aftreden of reeds zijn afgetreden, soedah meninggal doenia?

  Pak Pierre

 75. Miranda de Wispelaere -Sarkowsky zegt:

  Hi Carmen- I am 3rd generation Indo. I too, am looking for info on the de Wispelaere family. Please contact me if you have info. My father was Anthonius Humphrey de Wispelaere. My grandmother Johanna Sophia de Wispelaere.

 76. T.C.Galstaun zegt:

  Terdat C.Galstaun Is Op FB Onder de Naam Terdad Galstaun.

 77. De kleine dierentuin op het erf van Raden Saleh in Tjikini was onder management van een Galstaun.Voordat het huist was naar Pasar Minggu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.