Wij herdenken….

beckx

Karel Joseph Beckx, zoon van Adolph en Ngadem, geboren 17 maart 1885 te Kedu, Gulan. Hij huwde Hariatin in 1930 en toen zij in 1940 overleed hadden ze 2 volwassen dochters. Hij werkte o.m. bij een tabakshandel te Magelang en op suikerfabriek Gajam. In de mobilisatie werd hij ingedeeld bij de Vernielingsbrigade. Hij overleed 18 september 1944 bij het zinken van de Junyo Maru. Hetzelfde schip was ook de laatste reis van zijn neefje: Johannes Gerard Louis Jean Beckx, geb. Willem I, Ambarawa op 21 febr. 1903, zoon van serg.maj. Willem F.R. Beckx en Anna Hagenbeek Hij huwde Elisabeth Wilhelmina Oudewaal in 1924 en voordat hij intrad bij het KNIL was hij politieagent. Hij liet 4 kinderen na. *****

goes William Goes, inspecteur van politie, geboren 25 Augustus 1917 te Weltevreden, zoon van Bastiaan Goes en Adelade Louisa Cocheret. Hij overleed te Belalau, Zuid-Sumatra. op 25 Mei 1945. De oorlog duurde nèt te lang ..
Zijn zoon schrijft:
Hij was een mooie en dromige man, die ik nooit heb gekend. Na hun huwelijk, is mijn vader, als politieman, met mijn moeder naar het eiland Bangka gegaan, in oktober 1941. Hij was toen 24 jaar oud. Mijn moeder vluchtte, vlak voor de Slag op de Javazee (27 februari 1942) naar Java. In juni 1942 ben ik geboren. Mijn vader was toen reeds gevangen genomen door de Japanners in in een gevangenis in Pangkalpinang gestopt. Niet lang voor het einde van de oorlog, in juni 1945 werden de laatste gevangenen vanuit Bangka overgebracht naar een verlaten rubberonderneming in Zuid-Sumatra, Belalau. Uiteindelijk is hij daar gestorven en begraven. Later is mijn vader herbegraven op het Ereveld Pandu in Bandung. Van hem rest mij nog alleen een briefkaart waarop hij verheugd reageert op mijn komst als baby. Mijn moeder had hem nog een foto van mij kunnen toesturen.

Dit bericht werd geplaatst in Wij herdenken ..... Bookmark de permalink .

5 reacties op Wij herdenken….

  1. Anoniem zegt:

    Heel mooi allemaal. Ik zou graag in contact komen met de zoon van Willem Goes. Ik heb een uitgebreide genealogie van Cocheret en Cocheret de la Morinire.
    Succes,
    Karel Cocheret de la Morinire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.