Wij herdenken….


2pinchTheodoor Pinchetti, geb 06-04-1894 / Kediri, als krijgsgevangene op transport gezet naar de Pakan Baroe-spoorweg te Sumatra. Het transportmiddel was het schip de Junyo Maru,die zonk na geallieerde beschietingen op 18 september 1944. Aan boord was ook Marion Bloems vader die het redde. Theodoor overleefde het niet. De foto is gemaakt ong 3 maart 1942, 3 dagen na de slag in de Javazee… en dit was de laatste dag dat zijn vrouw en kinderen hem zagen.

 

boonAlexander Cornelis Hendrikus Boon, geb. 11-4-1911 te Tjimahi, broer van ‘Tjalie’ Jan Boon. Hij kwam om op de dag van 24 Juni 1944 bij het zinken van de Tamahoko Maru in de buurt van Nagasaki. 772 Amerikanen, Australiërs, Engelsen en Nederlanders waren op het schip met als eindbestemming het dwangarbeiderskamp Fukuoka 14 nabij Nagasaki te Japan. 560 van hen overleefden de ramp niet. Alexander liet vrouw en kinderen na.

Dit bericht werd geplaatst in Wij herdenken ..... Bookmark de permalink .

14 reacties op Wij herdenken….

 1. Nelly zegt:

  Oh wat een mooi stuk !!
  Al mail gezonden naar Peet?

 2. John Dave Boon zegt:

  op dit ogenblik vanuit Sanur/Bali
  Wat een leuk idee en wat een mooie site
  Gelukkig zijn er creatievere Indo’s dan ik.

 3. Peter Picnhetti zegt:

  Dank voor dit eerbetoon en de publiciteit ter herrinring
  aan onze gevallen familieleden. Een geweldig initiatief!!
  Dit streven van Blauwvogeltje verdiend alle lof! Bravo!
  Peet.

 4. Blauwvogeltje zegt:

  Hi Peter,
  Nelly en ik doen deze site samen, ook dit initiatief.
  Hi John,
  Ben je op vakantie te Bali ?
  Terima kasih voor jullie reacties.
  Daar wordt een mens 😛 blij van…

 5. SenangHati zegt:

  Bedankt Nelly en BV, Echt heel mooi gedaan hoor.
  Wat een mooie oude fotos van deze personen. Hoop dat alle familieleden de kans krijgen om die te zien.
  SenangHati

 6. Peter Pinchetti zegt:

  Hallo Nelly, sorry, ook jij dan bedankt, XXXXX !! voor jouw aandeel. Wist niet dat je ook initiatiefneemster was, ampun ja! Ajo, bagi hormat met Bl.V. , ok? 😛 . Lafjoe.

 7. Siem zegt:

  Weer twee mensen van de lange lijst met slachtoffers, die voor mij een gezicht krijgen. Zelf doe ik een kunstproject over de Junyo Maru.
  Tijdens mijn expositie vond een oudere man in de namenlijst een oom terug, waarvan hij dacht dat deze bij de slag om de Javazee was omgekomen. Ja daar doe ik het voor. en die andere man die alleen maar zei: Ja dat is Indi” en vervolgens een hele tijd alleen maar mijn hand vasthield.
  Je kunt over mijn project: “Op zoek naar mijn opa” lezen, en reageren op mijn web-log:
  http://www.knockart.hyves.nl/blog
  En op het forum: Onze Plek
  http://www.onzeplek.nl/forum/forum_posts.asp?TID=490&PN=1
  Ferrie maakte een interview met mij, wat hier te beluisteren is:
  http://digitalm.org/in-map/2007/08/10/de-zoektocht/
  Voor een vervolg op deze 1e expositie zou ik graag zoveel mogelijk nabestaanden van Junyo Maru slachtoffers en overlevenden (of van de andere hellships) willen traceren. Ook met het doel de Junyo Maru aan de vergetelheid te onttrekken en een plek te geven in de vaderlandse geschiedenis. het zou mooi zijn dat de slachtofferlijst een lijst van gezichten wordt ipv enkel namen.
  Men moet weten wat er gebeurt is.

 8. Siem zegt:

  Jan Banning maakte een prachtige fotoserie van mannen die Pakan Baroe overleefden.
  Er is een boek van te bestellen.
  http://banning.solcon.nl/tracesofwar/index.htm

 9. anita bussem zegt:

  Kwam net op de site van het schip de naam van mijn vaders broer tegen. Johannis Bussem. Ja ik wist er wel van dat hij daar omgekomen was maar ik wist niets van deze boot.

 10. Barbara Pinchetti zegt:

  Vind het heel ontroerend om zo foto’s te zien van mijn beide opa’s die ik nooit heb gekend maar die oh zo dicht bij me staan omdat mijn ouders zo op hun lijken. Vooral mijn vader Peter is een gezicht met Opa Theodoor. Mijn moeder heeft de ogen en de blik van Opa Alex.

 11. Nelly zegt:

  Hallo Babs, wat leuk om je hier te “zien” ik ken je beide ouders en idd lijken de foto’s sprekend. We blijven trots op onze “ouderen” dappere mensen allemaal, we blijven ze als voorbeeld, en in ere houden.

 12. Ingrid Maud Boon zegt:

  Sorry, but my dutch is not great so I am responding/inquiring in English. My uncles were Alexander Cornelis Hendrikus Boon, and ‘Tjalie’ Jan Boon. I am the daughter of Cornelis Boon born after Alex. There were other siblings as well, Henk, Wil and Lies. Lies died a few years ago, Cornelis in 1990 and Wil and Henk are in Southern California. I am inquiring where and who Lex’s children are? Does anyone know who they are, names and where they live? Also, is there a list of the survivors of the Jonyu Maru. I believe my father, Cornelis may have been on it. I know he was on one of the “hellships”.

 13. Judy Boon zegt:

  Dear Ingrid,
  I`m a daughter of your uncle Alex, so I`m a full neece of you. I`m very glad to hear from you, will you please contact me by e-mail adress . I have a lot to tell and to ask you. In 1990 you had met my son Patrick at de place of Babs (daughter of uncle Bill),remember? In 1994 I was also in L.A., to visit uncle Henk and also Peggy in Lake Forest. Please let me hear from you, much love and hugs from your neece Judy.

 14. h.meurs zegt:

  Geachte,
  Welke schrijver heeft er boek geschreven over het SS TAMAHOKO MARU. Dit is een vraag uit Australie. Deschrijver moet een arts zijn geweest,
  Met vriendelijke groet,
  Henk Meurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.