Boek-‘Indische rekening’, backpay-kwestie

indischerekening‘Indische rekening. Indië, Nederland en de backpay-kwestie 1945-2005’ Hans Meijer, m.m.v. Margaret Leidelmeijer Voor de gouvernementsambtenaren en KNIL-militairen en hun familie had de Japanse bezetting van Nederlands-Indië – naast al het persoonlijke leed – ingrijpende financiële gevolgen, die tot lang na de oorlog merkbaar waren. Een kwestie die de gemoederen binnen de Indische gemeenschap zestig jaar na de Tweede Wereldoorlog nog altijd beroert, is die van de zogenoemde backpay: het niet uitbetalen van het achterstallige loon aan de voormalige landsdienaren. De boekpresentatie vindt plaats op dinsdag 31 mei van 14:00-17:00 uur in de Kumpulan Bronbeek, Velperweg 147, te Arnhem. lees meer..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Boek-‘Indische rekening’, backpay-kwestie

  1. Zie je wel dat japan nog altijd respeckt heeft voor de slacht offers van de de kolinisatie en proces,hier zit nog een achterstallig tegemoetkoning achterweg,het zij voor een retourtje geboorte plaats in Indonesìe 😛 😛 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.