Stichting Herdenking 15 augustus Rotterdam neemt afscheid van hun Mieke: ‘Een gedreven vrouw’

Maria ‘Mieke’ Engelberts, oprichter van Stichting Herdenking 15 augustus 1945 regio Rotterdam, is twaalf dagen geleden op 89-jarige leeftijd overleden. Mieke, geboren in het Indonesische Soerabaja, heeft als kind drie jaar lang in Japanse gevangenschap moeten doorbrengen. Eenmaal vrij en terug in Rotterdam stelde zij dat er te weinig aandacht was voor de ervaringen en de trauma’s van teruggekeerde Indische Nederlanders. In 2013 richtte zij daarom de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 regio Rotterdam op. OPEN Rotterdam

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.