Lintjes

Een lintje voor Ben Pelupessy. die zich al 35 jaar inzet voor de Indische gemeenschap in Hengelo.
Zie artikel van 2018 in de buurt : Sinds 1996 is Ben Pelupessy (80) voorzitter van SIC, Stichting Insulinde Contact, Hengelo. SIC Hengelo organiseert iedere maand een koempoelan, waar vooral de oudere generatie uit voormalig Nederlands-Indië en Indië-veteranen gezellig samen komen om bij te kletsen, samen te eten en te dansen op live-muziek

Bian Hong Liem – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
“Mensen zoals u maken deze wereld mooier”, zei burgemeester Jan van Zanen tegen Hong Liem. Want Liem zet zich al 45 jaar met niet aflatend enthousiasme in voor Inisiatip, een vereniging voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de Chinees-Indische cultuur.

Jan Litjens (71) uit Roermond is woensdag tot Ridder benoemd. De oud-militair zet zich vooral in voor het herdenken van slachtoffers. Zo is hij bestuurslid bij de Stichting Nationaal Indië-monument en gaf hij het boek Namen in Roermond uit over omgekomen personen in Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Momenteel is hij bezig met twee boeken: over slachtoffers van de Nederlandse koopvaardij en Nederlandse slachtoffers van de Japanse ‘Hell ships’.

Patricia Tjiook-Liem deed als buitenpromovenda aan de Universiteit Leiden onderzoek naar de geschiedenis van de Chinezen in voormalig Nederlands-Indië. Richtte stichting Chinese Indonesian Heritage Center op om Chinees-Indonesische geschiedenis toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Rudy de Queljoe gitarist van onder andere Brainbox, Vitesse en Massada is vandaag Ridder geworden. Niet alleen voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek, maar ook voor zijn belang voor de Molukse gemeenschap kreeg hij deze onderscheiding.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.