14 mei Indo Filmcafé , de film Orpa

Persbericht
Op zondag 14 mei om 19.30 uur vertoont IndoFILMcafé in Lux-Nijmegen de film Orpa uit 2022 van de Indonesische (Papoeaanse) regisseur Theo Rumansara.

Orpa, een Papoeaans tienermeisje, droomt ervan om te gaan studeren. Haar vader dwingt haar echter te trouwen met een rijke man die twee keer zo oud is als zij. Orpa weigert om, net zoals vele generaties vrouwen voor haar, als gehoorzame echtgenote door het leven te gaan. Ze vlucht weg door de jungle. Tijdens haar tocht naar een nabijgelegen dorp komt ze Ryan, een muzikant uit Jakarta, tegen die haar vraagt hem door de jungle te leiden. Hun gedeelde smart—eenzaamheid en onvervulde dromen—schept langzaam maar zeker een band.

Dit speelfilmdebuut is geïnspireerd op het hartverscheurende lot dat vele Papoeaanse meisjes treft, maar laat ook andere dingen zien waar Papoea’s vandaag de dag mee worstelen, zoals het gebrek aan basisinfrastructuur en onderwijs. Orpa is een inspirerend verhaal over veerkracht en moed dat laat zien dat het mogelijk is om los te komen van eeuwenoude tradities.
Speelduur 99 minuten. Indonesisch gesproken, Engelse ondertitels.

IndoFILMcafé vindt plaats in LUX-Mariënburg, Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen. aanvang: 19.30 uur. Meer informatie: instagram indofilmcafe, info@indofilmcafe.nl, www.indofilmcafe.nl of www.lux-nijmegen.nl

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 14 mei Indo Filmcafé , de film Orpa

  1. gustaaf lapre zegt:

    Goeden dag,

    Ik ben Nederlander en woon al bijna 10 jaar in Sorong West Papua. Met interesse heb ik naar onderstaande mail gekeken want het is een heel toepasselijk onderwerp hier in Papua. Ik wil deze film hier graag aan de Papua’s laten zien. Hoe kom ik aan deze film of waar kan ik deze downloaden?? Met vr gr,

    Guus lapre West papua Sorong ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.