21 vragen aan… Marion Bloem

 De Groene Amsterdammer:
In Marion Bloem’s nieuwste roman Meisjes uit het dorp schrijft ze over vriendschap en het opgroeien tussen twee culturen. Ze is het meest gehecht aan de boeken over de eilanden Bali, Java en Sumatra: ‘Het is een symbool van de liefde tussen Ivan en mij.’

Waarom schreef u Meisjes uit het dorp?
Ik wilde al heel lang een boek over vriendschap schrijven, maar op een gegeven moment werd mijn oorsprong als thema belangrijker. Na het overlijden van mijn zus wist ik dat het boek over vriendschap er toch moest komen, want het niet hebben van vriendinnen heeft absoluut te maken met het hebben van een zus met veel vriendinnen. Daarnaast wilde ik graag de setting van die tijd recreëren en vond ik het belangrijk om te schrijven over hoe trauma’s van je ouders vriendschappen kunnen beïnvloeden.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.