11 mrt Museum in aanbouw FENIX verzamelt koffers met een verhaal voor expositie

In Fenixloods II opent eind 2024 een museum over immigratie waarin onder andere allerlei verschillende koffers worden geëxposeerd. Op dit moment zijn de curatoren nog hard bezig met het inzamelen van de koffers met hun bijbehorende verhalen. Daisy doneert haar koffer die onderdeel is van haar familiegeschiedenis die terug is te herleiden naar Nederlands-Indië.“De koffer is van mijn oud-oom en tante. Dus de zus van mijn oma. Het is een prachtige koffer. Zij zijn in 1958 gedwongen naar Nederland gekomen vanuit voormalig Nederlands-Indië. Nadat mijn oud-oom en tante zijn overleden, is hij bij mij terechtgekomen. Eerst heeft hij heel lang op de kast gestaan, maar nu wil ik dat meer mensen hem zien, zodat de geschiedenis blijft leven en het verhaal niet verloren gaat”, vertelt Daisy de Groot.  OPEN Rotterdam

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.