Sporen van Indië

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft bijna 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland.
Sporen van Indië – Een filmische documentaire geschreven en verteld door Hans Goedkoop
Speellijst maart te  Leusden en andere steden

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Sporen van Indië

  1. Leon Algra zegt:

    Leuke binding/verbinding met Amersfoort. Al blijft in de documentaire veel achterwege. Denk aan de relatie met de VOC, de oorlog zelf, het KNIL, krijgsgevangenschap, kampen, werken aan de Birmaspoorweg, atoombommen op Nagasaki en Hiroshima – capitulatie van Japan, terugkeer en opvang van Indische Nederlanders en Molukkers, het achterwege blijven van backpaysalarissen voor de Indische oorlogsveteranen, bezetting van de ambassade in Wassenaar, het Traktaat van Wassenaar, etcetera.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.