Indonesië actueel

** pietervanforeest.nl: Twintig studenten uit Indonesië gaan aan de slag bij Pieter van Foreest.
Op maandag 30 januari arriveerde een groep van twintig enthousiaste studenten uit Indonesië om in Delft aan de slag te gaan bij ouderenzorgorganisatie Pieter van Foreest.
** Vier doden aardbeving west Irian.
**  volkskrant: Nikkel troefkaart Indonesië bij productie elektrische auto’s.
** Susi Air-vliegtuigje in brand gestoken, van inzittenden ontbreekt elk spoor.
** indonesienu.nl Bezoekers van de Borobudur zullen meer moeten betalen voor een toegangskaartje. Voor lokale bezoekers geldt een entreeprijs vanaf 100.000 tot 150.000 rupiah per persoon. Buitenlandse toeristen betalen mogelijk 500.000 rupiah voor een toegangskaart.

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indonesië actueel

 1. Bernadette S. zegt:

  Die affaire met het Susi Air vliegtuigje wordt hier ook zeer veel besproken in het nieuws. Susi Pudjiastuti is een self-made zakenvrouw zonder een echte opleiding die de eigenaresse is van o.a. een luchtvaartmaatschappij. Zij was ook minister van maritieme zaken en visserij in het kabinet van president Jokowi.

  En dit alles doet -opnieuw- de zaak van de Papua’s die meer autonomie of onafhankelijkheid nastreven, geen goed. Er is totaal geen begrip en compassie in de Indonesische maatschappij, het zou me niets verwonderen als een Prabowo in een volgende regering zeer hard en onverbiddelijk optreedt, dit zal worden toegejuicht.

  [Borobudur: Buitenlandse toeristen betalen mogelijk 500.000 rupiah voor een toegangskaart.]
  Dit sleept nu al jaren aan en er is elke maand wel weer een nieuw gerucht over hoge prijzen voor niet-Indonesiërs (WNA). Net als voor Komodo daarnevens. En meer en meer attracties beginnen hogere prijzen voor buitenlanders te vragen. Dit is niet nieuw en gebeurt wel meer in Oost Azië.

 2. Bernadette S. zegt:

  Ik heb geen verstand van auto’s en het interesseert me weinig. Maar ik heb wel begrepen dat bijvoorbeeld een Tesla aan batterijen werkt die geen nikkel meer zouden bevatten? Tevens zouden de Indonesische reserves beperkt zijn en slechts voldoende hebben voor een aantal decennia. Door de problemen tussen Tesla en de Indiase overheid hoopt men hier nog steeds op een fabriek, is het niet voor auto’s dan voor batterijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.