Ramp Poelau Bras. Wie staan op de foto ?

Na enig onderzoek heb ik een reconstructie kunnen maken van de ramp met de Poelau Bras, en specifiek de belevenissen van mijn vader die de ramp, en de Japanse gevangenkampen, heeft overleefd. Ik heb scans van twee foto’s (12/3/1942) van de bemanning van reddingsboten op het strand nabij Kroë (Sumatra) die ook zijn gebruikt in diverse publicaties en boeken, Van deze foto’s zijn 4 – 5 personen bekend (afhankelijke welke foto je bekijkt), en er ontbreken derhalve ongeveer 10 personen. Op deze foto staat op de achterste rij uiterst links Piet Versteeg (KM – officier vlieger), op de voorste rij: J. Beijer (SMN – 2e machinist), W. Ham (SMN – 4e machinist) en A. Reijinga (SMN – 1e stuurman). Op de foto bevindt zich de beschadigde sloep waarmee ruim 50 mensen de kust hebben bereikt

De geschiedenis van de ramp is ook goed gedocumenteerd op de site www.poelau-bras.nl die is opgezet door Peter Versteeg (zoon van Piet Versteeg die de ramp ook heeft overleefd). Peter Versteeg heeft in zijn zoektocht bijna honderd namen kunnen alloceren aan de reddingsboten, die naast het strand bij Kroë (sloep 4A), bij de vuurtoren bij Belimbing (sloep 2), en op het kleine eiland Tabuhan (sloep 3) na dagen de kust van Sumatra hebben bereikt.

Ik vroeg mij af of de foto’s via indisch4ever beoordeeld kunnen worden in de hoop heel specifiek de ontbrekende namen van de personen op de foto’s zouden kunnen opleveren. Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn, met vriendelijke groeten, Jan Toussaint

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.