Zaak omgekomen model Ivana Smit: proces tegen politie Maleisië mag door 

De nabestaanden van het overleden model Ivana Smit kunnen doorgaan met hun rechtszaak tegen de Maleisische politie en de overheid. Het gerechtshof in het Aziatische land verwierp pogingen van de autoriteiten om een civiel proces te blokkeren. Het was woensdag precies vijf jaar geleden dat de 18-jarige Nederlandse op raadselachtige wijze van de twintigste verdieping van een flat in de hoofdstad Kuala Lumpur naar beneden stortte.  Telegraaf.nl
Zie deze video van rtl-boulevard

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Zaak omgekomen model Ivana Smit: proces tegen politie Maleisië mag door 

 1. Rob Alberts zegt:

  Ongelofelijk dat deze zaak zoveel tijd krijgt.
  Het geeft mij vooral een idee van corruptie!

  Bezorgde groet,

 2. Bernadette S. zegt:

  Corruptie in combinatie met incompetentie. Blijkbaar wist Faizal Abdullah al direct dat het om een ‘ongeval’ ging. Dat zo iemand het politie onderzoek mocht leiden…

  Wel verrassend dat het niet volledig in de doofpot gaat. In deze landen is het vaak zo dat men heel veel kabaal moet maken op social media bijvoorbeeld en het bij veel mensen onder de aandacht moet brengen. Als er genoeg netizens zijn die op de kar springen en zich erover uitspreken, móet men het wel serieus onderzoeken.

  Een beetje zoals de moord op brigadier Josua hier in Indonesië, in opdracht van politiegeneraal Ferdy Sambo en (misschien) zijn echtgenote. Ook daar heeft men alle moeite van de wereld gedaan bewijslast te laten verdwijnen zoals het laten weghalen van CCTV camera’s ná de moord, het verplaatsen van het lichaam en het schoonmaken achteraf.

  Gelukkig heeft het grote publiek dit niet gepikt. Het probleem hier is dat het niet om Maleisische onderdanen met veel lokale contacten ging.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Bernadette S. zegt 10 december 2022 om 14:34: “Corruptie in combinatie met incompetentie. Blijkbaar wist Faizal Abdullah al direct dat het om een ‘ongeval’ ging. Dat zo iemand het politie onderzoek mocht leiden…”.

   Tja ….. “Naakt over de schutting”, zo heette een Nederlandse best seller van naar ik meen Rinus Ferdinandusse”, in de roerige linkse jaren zestig v.d.v.e.

   Die associatie drong zich aan mij op toen ik 5 jaar geleden las dat beeldschone Ivana naakt van een hoge flat in KL “viel”. Zelfmoord? Zo ja, waarom dan naakt? Gevolg van orgasmische extase misschien, zo van het bed en de liefdesdaad pardoes blindelings over de reling? Of had zij een duwtje gehad, was ze “gevallen geworden”? Mijn wantrouwen werd versterkt toen bekend was dat het Amerikaanse echtpaar, uit wiens appartement Ivana haar noodlottige val maakte, hals over kop naar de States was vertrokken. Het cachot in een Aziatisch land is geen pretje.

   Daarna kwamen berichten dat het onderzoek naar val en dood van Ivana werd gefrustreerd. Tja …… als dat nu in Indonesia zou zijn gebeurd, dan had ik geloofd in omkoping en vals spel van politie en forensische experts. Maar Maleisië was toch een paar graden beter dan haar buurland? Niet dus.

   Of toch? “Het gerechtshof in het Aziatische land verwierp pogingen van de autoriteiten om een civiel proces te blokkeren”. Er kan gaande het proces nog van alles gebeuren, maar misschien gloort nu toch een sprankje hoop op licht in de Maleisische duisternis. Terang boelan.

   Ik wens de nabestaanden van Ivana sterkte en natuurlijk SUCCES!

   • A. Olive zegt:

    “Tja……. als dat nu in Indonesia zou zijn gebeurd, dan had ik geloofd in omkoping en vals spel van politie en forensische experts.”

    Nu dat Elon Musk (Dutch Heritage) Twitter heeft overgenomen komt er meer bewijs dat Twitter, de Media, FBI en andere intelligence agencies in een complot waren om president Biden te beschermen voor zijn corruptie. Wat hij doet en heeft gedaan is treason.
    Dit is het grootste corruptie schandaal in Amerikaanse history en de liberal Media zegt er niets over.
    Indonesia is door en door corrupt maar hier in Amerika hebben wij een corrupte Washington moeras.
    We are running out of complot theories.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja …. het is overal Sodom en Gomorra, Pak Arthur. Hoe staat het met de onderzoeken die tegen Trumpy Dumpy lopen?

     Pak Pierre

    • Boeroeng zegt:

     Arthur,
     Geen complotheorieën en Amerikaanse politiek svp.

    • A. Olive zegt:

     Boeroeng
     OK geen Americaanse politiek. Het was echter geen complotheorie, het is al bewezen dat Hunter Biden’s laptop echt is na al die jaren. In Januarie wordt het besproken in het nieuwe Congress.

     Pak Pierre
     Tot nu toe niets bewezen aangaande Trumpy Dumpy.
     Ze willen de complotheorie zo lang mogelijkhoude gaande houden net zoals de Russian hoax voor jaren en nu blijkt dat het niet waar was. Geen excuses daarvoor.

 3. Als hetde dochter is van ARIE SMIT de tekenaar van de KL di WNI is geworden en schilder in Bali.Dan heb ik haar nog gezien op de arm van de vader( Balinese moeder).

  • Boeroeng zegt:

   Ivana Smit is de dochter van Marcellino Smit en Karin Verstappen ( nicht van coureur Max Verstappen)
   Ivan woonde in bij haar grootouders Hendrik Smit en Ho Sioe Tjoan ( 80+)

   • Bernadette S. zegt:

    Ja, de grootouders wonen sinds hun pensionering op Penang, het Maleisische eiland. Wat mij een beetje verbaast, tenzij men gebruik maakt van het MM2H programma. Anderzijds, het is wel een toffe bestemming, er zijn veel Chinezen en met BI komt men er redelijk ver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.