Vertaler maleis gevraagd

Mail:
Beste Indisch4ever,
Vorige jaar hadden wij contact over een boek wat ik aan het schrijven was. Je had me toen enorm geholpen met een post over de crowdfundingsactie die ik toen gehouden heb om dit project te bekostigen.  Het boek is inmiddels zo goed als af en zal komend jaar april worden uitgegeven door uitgeverij Atlas Contact.
Tot december zullen er nog redactierondes plaatsvinden en correctiewerk.
Als het kan, zou ik nogmaals je hulp willen vragen:
In mijn boek komt een 20-tal regels Maleis voor in dialogen. Ik spreek echter zelf geen Maleis, dus zoals het er nu staat, klopt er helaas waarschijnlijk weinig van. Ik zoek iemand die dit twintigtal regels goed kan vertalen naar het ‘algemene’ Maleis zoals dat in de jaren ’40 op Java (en Borneo) gesproken werd.
Zou jij mij hierover wellicht suggesties kunnen doen?
Het zou een geweldige verrijking zijn voor het boek.
Hartelijke groet,
David Meijer

Archieftopic:  Na de zwarte regen  

noot Boeroeng:  Het zijn 20 zinnen in het Nederlands die vertaald moet worden naar het Maleis van 1940 in oude Nederlandse spelling.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vertaler maleis gevraagd

  1. waluparmo zegt:

    Aan de schrijver van het boek: Ik zou het graag HET HELE boek in in het Indonesisch willen vertaler.Ik ben de eerste persoon die de Karl May boeken had vertaald,Cornelis Castelein,Honderd jaar KNIL inNed -Indie,ook voor de ANRI( Centraal Archief v.Indonesia). Oorlogen in Indonesia( nog niet uitgegeven).Mijn email w.suparmo@yahoo.com. ik heb in Pontianak( West Borneo ) gewerkt en kent de locale taal,De Maleise tekst vertalen doe ik gratisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.