Slavernijmuseum Amsterdam, VOC-slavernij weggemoffeld

Rapport: maak slavernijmuseum op noordoever IJ, met ‘kracht en strijd centraal’Amsterdam moet een nieuw te bouwen Nationaal Trans-Atlantisch Slavernijmuseum krijgen dat staat in een park aan het water, beschikt over een binnen- en buitentheater en waarin slaafgemaakte Afrikanen “ondanks alle onderdrukking in hun leven” worden getoond als “volwaardige, handelende, denkende, emotionele, strijdende en creatieve mensen”. NOS

Museum Zonder Muren en IZI Solutions hebben de verkenning naar een museale voorziening slavernijverleden afgerond. Het rapport ‘Met de kracht van de voorouders’ (PDF, 5,8 MB) is opgesteld in opdracht van de gemeente Amsterdam en geeft antwoord op de vraag waar een Nederlands trans-Atlantisch slavernijmuseum aan moet voldoen.  amsterdam.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.