Indische Soos#10 mondkapje verplicht

Dit bericht werd geplaatst in Gefixeerd. Bookmark de permalink .

29 reacties op Indische Soos#10 mondkapje verplicht

 1. Boeroeng zegt:

  Vervolg van https://indisch4ever.nu/2021/01/12/onuitwisbare-herinneringen-van-bo-keller/#comment-431487
  Ik ben wel brabo. Ik ben wel goed en ook gek.
  Maar soms schiet ik uit mijn klomp.

  De boze brief die ik ontving was ondertekend door Jacob Meyer,de penningmeester van de Federatie Indische Nederlanders .
  Hij begon zo:
  “…..
  Geachte heer/mevrouw,
  Herhaaldelijk hebt u zonder toestemming en zonder bronvermelding inbreuk gemaakt op auteursrechtelijk beschermd materiaal van Stichting Federatie Indische Nederlanders (FIN)
  ….. ”

  Nu weet ik niet welke eerdere inbreuken hij bedoelde
  Let wel:
  Het topic was geplaatst 12 januari 17.49
  Het ‘ultimatum’ ontving ik 14 januari 17.29
  Iemand moet geloerd hebben om mij bij de kraag te vatten en handelde snel.

  • Bung Tolol zegt:

   @Iemand moet geloerd hebben om mij bij de kraag te vatten en handelde snel “” O.K er vanuit gaande dat je gelijk hebt ,moet die persoon geweten hebben dat je vergeten was bronvermelding te doen en dat dat wettelijk niet mag ,het moet een kenner geweest zijn ,die dacht “” He Boeroeng heeft wat vergeten en is dus nalatig ! hup een seintje naar Jacob Meyer ,er van uit gaande dat bedoelde Jacob ook niet elke dag Indisch4ever leest ,.Conclusies het moet iemand zijn ,die bekend is met websites en auteursrechten en ook niet onbelangrijk de pik op je heeft ! Dat is dus “” Daderprofiel “” maar bewijzen dat iemand dat gedaan heeft is moeilijk ! behalve als si Jacob wat los laat want die Jacob Meyer kent de Klokkebeier .🤔🤔🤔

   • Rudy zegt:

    @Bung Tolol Daderprofiel? Niet om het een of ander maar ze hadden in principe wel gelijk. Als je nieuws post mag je niet zomaar materiaal gebruiken van een ander. Dat weet ik zelfs. Hoezo weet je zo zeker dat ze het gemunt hebben tegen I4E? Vergezocht. FYI ik lees beide nieuws kanalen

   • Indisch4ever zegt:

    Rudy,
    Teksten en beelden citeren zijn toegestaan Mits er een bronvermelding is .
    In dit geval was een simpele reactie met een linkje naar de juiste bron en vriendelijk verzoeken beter op te letten met bronvermelding het meest gewenste en normale omgangsgedrag.
    Mensen moeten niet zo ruw veel geld eisen vanwege “onrecht” .. Er was geen onrecht

    In dit geval komt bij dat FIN niet handelde volgens de eigen doelstellingen
    Om die maximaal te dienen moet men samenwerken met hen die dezelfde doelen nastreven
    Zoals FIN het omschrijft

    FIN zet zich statutair onder andere in voor het:
    (1) beschermen én bevorderen van Nederlands-Indisch historisch én cultureel erfgoed;
    (2) versterken van de geschiedkundige kennis rondom voormalig Nederlands-Indië en;
    (3) behartigen van de belangen van Indisch Nederland, waar ook ter wereld.

    http://www.federatie-indo.nl/over/
    Bij deze doelen past een coöperatieve instelling tav diegenen die dit ook nastreven.
    Goede maatjes wezen en kiss-kiss hoeft niet .Wees gewoon een rustige buur aan de overkant.

    • Rudy zegt:

     Naar mijn mening heeft FIN veel goeds gedaan voor de Indische gemeenschap, waaronder de productie met Bo Keller. Recent ook het blootleggen van Indonesische financiering van de oost en kritiek op het dekolonisatie onderzoek. Daarom vind ik het onredelijk dat hier zo tekeer gegaan word.

     Ik heb overigens expres niet gereageerd op het commentaar bij het bericht over het overlijden van Bo Keller omdat ik dat respectloos vind en van slechte smaak getuigd. Daarom een goede beslissing van Boeroeng om dat draadje te sluiten.

     Van de screenshots van Boeroeng is te zien dat FIN al snel de eis introk nadat Boeroeng een bronvermelding had toegevoegd dus valt wel mee hoe ongewillig deze buur is? Jij zou het ook vervelend vinden als je spreekwoordelijke buur al een paar keer de post uit je brievenbus pakt. Het zal allemaal zonder slechte bedoeling zijn maar ik denk dat ten grondslag aan deze discussie is dat beide partijen blijkbaar geen contact onderhouden met elkaar en deze buren klaarblijkelijk langs elkaar leven. Krachten bundelen, daar komen beide partijen verder mee.

    • Boeroeng zegt:

     Rudy,
     Ik ga niet tekeer .
     ik heb mijn mening die ik netjes brengt en boosheid netjes uiten hoort daarbij.
     Nu heb ik nooit de post van een buur gepakt en ook niet beeldmateriaal van FIN weggenomen.
     Een beeldcitaat maken is niet iemand iets afpakken.
     Die oorspronkelijke film met al zijn frames staat nog steeds op de internetplaats waar het is gezet.
     Je vergelijking gaat scheef. Het zijn andere zaken

     Mij lijkt het om van mij, als buur in de Indische zaak, binnen twee dagen een aardige hap geld te eisen voor vermeend onrecht… veel meer lijkt op wat jij noemt “tekeer gaan “.

  • Steunenbrink zegt:

   Boeroeng, wel erg slordig om zonder bronvermelding en/of vragen zomaar even wat beeldmateriaal of tekst te stelen. Terecht dat FIN hier werk van maakt, anders kan iedere hobby site als die van u met de kwaliteitsartikelen, foto’s en films, muziek etc. van anderen aan de haal gaan. Lijkt me niet helemaal de bedoeling.

   Terecht dat ze die 1000 euro vorderen. Als Indische Nederlander hoor jij je voorbeeldig te gedragen. Maar goed dat ze je direct terecht wijzen, die vordering zijn ze nog vrij schappelijk mee, GettyImages sleept je gelijk voor het gerecht.

   • Pierre de la Croix zegt:

    Steunenbrink: “Als Indische Nederlander hoor jij je voorbeeldig te gedragen”.

    Tja … voorbeeldig gedrag lijkt me dan ook wanneer je als Verbond van Indische Nederlanders (FIN) niet meteen moet gaan happen naar je eigen banga. Zeker als je, zoals u stelt, te maken hebt met bangsa die een “hobby site” beheren, dus maar amateurtjes zijn.

    Laat die amateurtjes dan effe, betracht coulance, ga niet onmiddellijk uit van kwade trouw, klim niet meteen in de hoogste boom en begin met “hee Boeng, niet so nou …..”.

    Welke en hoeveel Indische Nederlanders verbindt de Federatie (Verbond) Indische Nederlanders eigenlijk? Ik heb nooit een wervende brief van ze gehad.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Erratum: 2de alinea, begin 3de regel, “banga” moet zijn “bangsa”.

    • Steunenbrink zegt:

     Is maar hoe je het bekijkt, een net briefje als deze vind ik meer op zijn plaats, hun goedrecht. Ze hebben volgens mij niet gelijk een dagvaarding gestuurd.

     Boeroeng moet z’n excuses maken en hier niet mekkeren dat die een nette brief ontvangt omdat hij content loopt te jatten. GettyImages, Numa etc slepen iemand gelijk voor het gerecht. Zoals ik lees uit wat hij citeert is het niet slechts een geval geweest. Ik zou me normaal niet in deze discussie mengen, maar als je het onderwerp zelf op je site plaatst vraag je er wel om.

     Beetje krom dat je die aan mij als bezoeker van een andere site gaat stellen vind je niet? Ik heb geen idee maar wellicht kun je het ze zelf is vragen.

     Ik heb trouwens wel mijn vraagtekens of Boeroeng wel een Indische Nederlander is? Klinkt mij niet heel Hollands in de oren, bedenk het me nu pas.

 2. Boeroeng zegt:

  Ik had helemaal niet gedacht aan een bronvermelding, maar toen ik erover ging denken, leek het me een goed idee… qua informatieve posting en voor de juridische indekking
  Juridisch bekeken…. wie heeft de auteursrechten over de film, dus over het frame wat ik leende.
  Dat zou Pia Media kunnen zijn .

  • Bung Tolol zegt:

   @ Vraag van ene Steunenbrink “” Ik heb trouwens wel mijn vraagtekens of Boeroeng wel een Indische Nederlander is ? Klinkt mij niet heel Hollands in de oren ,bedenk ik me nu pas “” HA HA HA HA HA wat een kontol ! Nee Steuntje dat is ook niet Hollands dat is Hottentots mijn naam Bung Tolol is gelukkig wel Hollands ,er lopen duizenden echte Hollanders rond die Bung heetten en tolol betekent dat je heel knap bent ,jij bent meer bodoh ! 😜😜😜

 3. Jan A. Somers zegt:

  Deze discussie goed in je hersens opslaan. Vooral de schrijfstijl van de FIN. Kan je gebruiken als de FIN weer aan de orde komt.

 4. Luitjes dit is toch wel ordi hoor. Beetje Patty Brardgehalte. Boerong maakt een fout dat kan de beste overkomen. Maar ga dan aub niet publiek met modder gooien dat schaad de Indische zaak. Bied gewoon je excuses aan en los het als volwassene onder elkaar op ipv berichten hier. Gebruik je verstand en probeer niet andere Indo’s te beschadigen

  • Jan A. Somers zegt:

   ” met modder gooien” Hier wordt alleen de modder teruggegooid.
   “Bied gewoon je excuses aan” Met die ‘je’ bent u bij I4E verkeerd, dat moet FIN zijn.

 5. Bung Tolol zegt:

  @Mw de Jong : Precies wat u zegt Boeroeng maakt een fout ,dat kan de beste overkomen .Maar hij krijgt nu een brief van een z.g “” Bevriende “” stichting bestaande uit ook Indische Nederlanders ,die hem op hoge toon sommeren 1000 euro boete te betalen binnen 2 weken ,anders staat de deurwaarder op de stoep ! Uw zin “” Gebruik je verstand en probeer niet andere Indo,s te beschadigen .!”” richt u tot de verkeerde ,u had u tot de juiste instantie moeten richten en dat is de FIN 😎 en dat de meeste mensen op dit blog razend zijn op de FIN ,begrijpt u nu misschien beter .

  • Pierre de la Croix zegt:

   Tja …. een beetje warrig geschreven door mevrouw De Jong.

   Ik vroeg me af wie zij nu bedoelt met “luitjes” (moet volgens mij trouwens met een “d”, want komt van “luiden”, meervoud van “lui” zoals in “jonge lui”, verwant aan “lieden”, maar soedah). Eerst lijkt het of zij zich tot de rumoerige I4E gemeenschap richt, maar na de 2de zin begin ik toch sterk te twijfelen.

   Wie krijgt van mevrouw De Jong de roe en wie de gard? Misschien wil zij zich nog nader verklaren.

  • Steunenbrink zegt:

   Bung Tolol, niet recht praten wat krom is. Boeroeng heeft voor zijn hobby site content gestolen. Terecht dat FIN hier een vordering voor neerlegt.

   Anders kan iedere hobbyist aan de haal gaan met de kwaliteitscontent van anderen. Goed dat FIN hier direct paal en perk aan stelt. Gewoon een domme blunder van Boeroeng en het zou verstandig zijn als Boeroeng z’n excuses richting FIN maakt. Misschien kun je dan ook nog wel het bedrag middelen naar 500.

   • Bung Tolol zegt:

    Als u een FIN lid bent ,zegt het al alles over dat niveau van de FIN ,laag bij de grond ,meteen de webmaster voor dief uitmaken ,kurang adjar ,u bent zeker het pareltje van de FIN ? Onbeschoft en grof .Ik kan u een goede raad geven Steuntje “” Ga eerst goede manieren leren ! Dan mag je misschien terugkomen op deze site !MAAR LIEVER NIET !!!!

   • Boeroeng zegt:

    Steunenbrink,
    Ik heb niks gestolen. Ik heb één kopie gemaakt van één frame uit een film met misschien 15.000 frames. Het eigenlijke frame is er nog . Nooit weggeweest.
    Ik snap je vijandigheid niet . Ben je altijd zo of heb je een speciale aversie tegen mij ?

    • Steunenbrink zegt:

     Ik bezoek je site graag, maar deze onzin hoort dat op deze site thuis? En ja, een kopie maken is gewoon not done, waarom niet even vragen van tevoren?

     Overigens totaal geen aversie. Maar als kunstenaar herken ik dit probleem. Kunst welke overal maar gekopieerd wordt zonder dat men er ooit voor betaald. Dat is gewoon een groot een probleem. Argumenten zijn altijd hetzelfde, het is toch maar een kopie, ik kan mij daar dus heel erg over opwindende en kan me dus goed verplaatsen in dat FIN u direct tot de orde roept.

     Laatst had ik een kunstfoto van een wasmachine in een achtertuin. Dan zeg je wat is daar nou zo bijzonder aan, nou de foto werd overal maar gekopieerd, geen bronvermelding. Geen credits voor de kunstenaar. Ik herken het probleem dus ten zeerste.

    • Mr. B. zegt:

     Heeft Miele je ook voor de rechter gedaagd?

   • A. Olive zegt:

    FIN heeft ons een voorproefje gegeven van hun motto, “Een andere generatie, een andere aanpak.”

    • Bung Tolol zegt:

     Kasian si Steunenbrink mereka tidak mau membayar untuk fotonya ,kurang adjar ya !😒

  • Robert zegt:

   1000 rupiahs boete? Ik betaal dat voor B.

 6. Tolol dese. Boeroeng zat fout punt dus niet zo ansthiel. Indisch4Ever.nl is toch vooral een plek voor senioren? Dit lijkt meer op digitaal armpje drukken. Zet de Indische Zaak gewoon voorop ipv deze scène. We zijn toch volwassenen?

  • Boeroeng zegt:

   Beste mevrouw A.de Jong.
   Ik zat niet zo vreselijk fout. Voor mijn foutje 1000 euro eisen, is veel fouter.
   Of vind je van niet?
   De Indische zaak willen dienen op een volwassen wijze is niet zo mal doen, en zeker niet andere mensen die de Indische zaak mededienen zo intimiderend aan te spreken in de trant van ‘ binnen 14 dagen betalen, zo niet dan wordt de claim hoger door incassokosten’ .
   Het gebeurde ook in minder dan twee dagen, vandaar dat ik schreef “iemand moet geloerd hebben” Is dat roddel ?
   Ik kan het natuurlijk eufemistisch beschrijven met “Iemand moet gedacht hebben… verdorie nu gebruikt hij weer ons beeldmateriaal. We moeten direct hem een douw geven”
   Wanneer , welke datum in welke topic heb ik dan nog meer hun beeldmateriaal gebruikt, wat iemand ergerde.
   Dat weet ik niet .

   Boeroeng

   • Bung Tolol zegt:

    Ach Boeroeng mw de Jong wilt het niet snappen en zal het ook nooit meer snappen ! Het is waarschijnlijk heel normaal in haar “” Kringen “” dat bij een foutje meteen de deurwaarder er op los wordt gelaten en dat er fors moet worden betaald .Echt Indisch hoor ,niet even van te voren waarschuwen met de woorden “” Boeroeng je bent vergeten bronvermelding te plaatsen ! herstel het even “” Nee hoor meteen 1000 euro boete eisen en dreigen met een deurwaarder ! Echt Indisch meprou de Jong ,zo gaan Indischen met elkaar om ! Weet mw de Jong eigenlijk wel waar die FIN voor staat ? FIN= Fuck Indische Nederlanders !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.