Indonesia actueel

** indonesienu.nl: De Indonesische president Joko ‘Jokowi’ Widodo heeft net voor de kerstdagen een nieuwe kabinetswijziging doorgevoerd. De kabinetswijziging komt niet lang nadat twee ministers kort na elkaar werden gearresteerd wegens verdenking van corruptie.
** Nederlands Dagblad : Indonesië sluit vanaf 1 januari de grenzen voor buitenlandse reizigers uit angst voor mutaties van het coronavirus. De grenssluiting duurt twee weken.
** The Jakarta Post: The Health Ministry announced 5,854 new confirmed COVID-19 cases on Monday, bringing the total number of infections nationwide to 719,219. According to data released by the ministry on Monday, 215 more people have died of the disease, bringing the death toll to 21,452.
** EdeStad : Op 1 december jl.,  wereld Aidsdag, is het ziekenhuis Rumah Sakit Budi Kemuliaan op Batam uit 297 ziekenhuizen door de  Wereld HIV-AIDS Cascade verkozen als de beste kliniek voor HIV-AIDS patienten in Indonesie.
** National Geographic Midden Oosten had handelsroute met Indonesië , 3000 jaar geleden ?

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

3 reacties op Indonesia actueel

 1. Anise zegt:

  De reshuffeling van het kabinet is wel interessant.

  Er is al veel commentaar op de nieuwe minister van religieuze zaken vanuit extremistische hoek. Omdat hij nogal behoudend is. Men noemt hem spottend de Satpam di Gereja omdat hij indertijd instond voor bescherming van de kerken tijdens de kerstperiode.

  Heel tekenend is natuurlijk dat de burgemeester van Surabaya een ministerpost heeft gekregen maar nog belangrijker is de aanstelling van Sandiaga Uno, de voormalige partner van Prabowo toen die in de running was voor het presidentschap. Het lijkt wel of iedereen -behalve DKI gouverneur Anies en de zoon van SBY- die in de running zou kunnen zijn voor de volgende presidentsverkiezingen in het kabinet is opgenomen.

  De toegang tot het land is alleen ontzegd voor alle toeristen en zakenreizigers. Mensen men een verblijfsvergunning (KITAS/P) en met diplomatieke posten mogen nog steeds binnen.

 2. Mister Bule zegt:

  Alle internationale (inkomende) vluchten zijn in de periode blijkbaar ook geschrapt.

  Je zou maar terug (willen) komen van je buitenlandse vakantie.

 3. Mister Bule zegt:

  De FPI, de radicale organisatie met leider Rizieq die de laatste tijd veel in het nieuws kwam (o.a. door een schietpartij met 6 doden), is door de Indonesische overheid buiten de wet geplaatst en als illegale organisatie aangemerkt.

  Alle symbolen en activiteiten zijn verboden. Dit gaat in per juni 2019 omdat de licentie nooit verlengd is dus ik vraag me af of het nog een juridisch staartje krijgt voor evenementen daarna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.