De sage van den Bromo

 Bron  Klikken voor een vergroting.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op De sage van den Bromo

  1. Anise zegt:

    Ik heb dit plaatjesalbum. Het was gebruikelijk dat thee-, koffie- en chocolademerken verzamelalbums maakten, mensen verzamelden foto’s om het boek compleet te maken door de producten te kopen. Er zijn niet veel boeken meer over en ze zijn redelijk zeldzaam. Ik verzamel ze en heb denk ik wel alles wat ooit over Nederlands Indie is uitgegeven.

    Tjoklat was een chocoladefabriek opgericht in 1924 in Amsterdam. “Tjoklat” was natuurlijk het Maleis-Nederlandse woord voor “chocolade” vóór de spellingshervorming. Het bedrijfsembleem stelde een geknielde Indonesische vrouw voor die een schaal met cacaofruit omhoog hield. Alle Tjoklat-producten werden bereid met rietsuiker uit Oost-Indië. Het boek behandelt ‘sagen’ (dongeng dan legenda) uit de archipel.

    Dalam album yang luar biasa ini, bukan gambar yang dikumpulkan, tetapi ceritanya. Gambar warna artis F. van Bemmel dicetak di album dan kotak teks memiliki berbagai bentuk dan ukuran di biarkan kosong. Lembaran-lembaran dengan teks yang akan dipotong dan ditempel itu disediakan di dalam kotak coklat Tjoklat, dan setelah perang label batangan Tjoklat. Album tersebut dibuat pada tahun 1937.

  2. Boeroeng zegt:

    Bromo…. ingezonden foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.