Indonesia actueel

** Deze Nederlands-Indonesische zusjes strijden vanaf Bali tegen plastic afval
Melati (19) en Isabel (17) Wijsen hebben een Nederlandse moeder en een Indonesische vader. Ze kregen voor elkaar dat er geen plastic tasjes meer verkocht worden op Bali. Nu voeren ze ook internationaal campagne   NOS
** Het sultanspaleis in Yogyakarta, formeel bekend als Kraton Ngayogakarta Hadiningrat, is, net als een aantal andere belangrijke toeristische attracties, sinds juli dit jaar weer opengesteld voor publiek. Het paleis doet er alles aan om verspreiding van het coronavirus te beperken, zoals het terugbrengen van het aantal hovelingen binnen de paleismuren.  indonesienu.nl
** Na maandenlang gesloten te zijn geweest in verband met het coronavirus, hebben bioscopen in Jakarta op woensdag (21/10/2020) toestemming gekregen om hun deuren weer te openen voor publiek. Zolang de Covid-19-pandemie voortduurt, dienen bioscopen zich wel te houden aan de gezondheidsprotocollen. indonesienu.nl
** De Indonesische politie heeft afgelopen weekend in een bandenfabriek in Bogor, West-Java, het levenloze lichaam aangetroffen van een ontsnapte gedetineerde. Volgens de politie heeft de man, een Chinees staatsburger, zichzelf opgehangen indonesienu.nl.
** Indonesië stuurt vluchtelingen terug de zee op. Indonesische vissers meldden dat een schip met aan boord zo’n 250 Rohingya-vluchtelingen al enkele dagen op 125 tot 180 kilometer voor de kust van Atjeh ligt  amnesty.nl


** Bij het plaatsje Tangkahan worden verstoten en gehandicapte olifanten uit het Gunung Leuser NP opgevangen. Zij hebben hier een groot stuk jungle tot hun beschikking waar ze vrij kunnen rondlopen. columbusmagazine.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indonesia actueel

  1. De Chinees die uit de gevangenis is ontsnapt na 8 maanden een tunnel gegraven heeft, heeft opeens zelfmoord gepleegt, dat hij eigenlijk ook in de gevangis kon doen.Hij heeft zich opgegangen volgens de Politie maar geen touw is tezien.Eigenlijk zou de Politie maar gezegd dat hij een HARTVERLAMMING had opgelopen.Het is beter omdat de Regering MAFIA de dood vonnis van nu al 115 mensen en na 15 jaar, niet wil executeren omdat ze voor elk jaar uitstel van executie, betalen.En zelf in de gevangenissen drugs gaan produseren.

  2. Anise zegt:

    Ja het is een heel vaag en onwaarschijnlijk verhaal. Ik vraag me af of dit de relatie met China niet onder druk zet, die vinden het niet zo leuk als hun staatsburgers iets wordt aangedaan.

    Natuurlijk is het ‘verbod’ van plastic tasjes een mooi gebaar maar er is hier echt een mentaliteitswijziging nodig. Iedereen gooit -ondanks de TV spotjes- nog steeds z’n plastic afval op straat; de pemulung ruimt het wel op en het wordt gerecycleerd, toch? 🙄

    Ongelofelijk dat momenteel de COVID maatregelen versoepeld worden. Er is echt geen verbetering en records worden gebroken. Net als in west Europa trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.