Anies Pattiasina bleef trouw aan de Nederhawaii

Anies Pattiasina was een van de laatste telgen van de ‘Nederhawaii’ – een muziekstroming die na de oorlog floreerde met meer dan zeshonderd bands. Zij brachten in de tijden van wederopbouw met ukeleles, steelgitaren, heupwiegende hoelameisjes en bloemenkransen vrolijkheid en kleur in de samenleving. De bekendste groep was de Kilima Hawaiians die een nummer 1-hit had met Es hängt ein Pferdenhalfter an der Wand (Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur).De popmuziek verdreef de Nederhawaii in de jaren zestig naar de marge.

Anies Pattiasina gaf met zijn ukelele, hawaii- of batikhemd nooit op. Op 5 oktober overleed hij aan een hartstilstand in zijn woonplaats Den Haag. Else en Hans Groskamp, die goed bevriend met hem waren, noemen zijn dood totaal onverwacht.   De Volkskrant

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.