Boek, Indra: een wajangleven 

In ‘Indra: een wajangleven’ beschrijft Lizzy van Leeuwen een boeiend, veelzijdig leven en een onderbelicht gebleven deel van de laatkoloniale geschiedenis. Leo Broekveldt werd geboren in Nederlands-Indië als zoon van een Indische moeder en een uit Nederland afkomstige hoge ambtenaar. ‘Leetje’ vertrok als puber naar Den Haag, studeerde rechten, maar koos voor een leven als revuedanser. In de jaren dertig zou hij uitgroeien tot een internationaal bekende podiumartiest. Tijdens de oorlog transformeerde hij tot Indra Kamadjojo  Atlas Contact.

Het radiointerview met Lizzy van Leeuwen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Boek, Indra: een wajangleven 

    • Bung Tolol zegt:

      Ja wat een man he ! prachtige kerel ,hij woonde aan het Wetering plantsoen ,vlak bij mijn huis ,onderweg kwam ik hem wel eens tegen ,hij heeft mij ook een keer uitgenodigd bij hem thuis maar ik vond elke keer weer een uitvlucht om het niet te doen ,jammer jammer .Het Wetering plantsoen is de plek waar de Duitsers diverse Nederlanders neergeschoten hebben ,er staat nu een gedenkteken om de hoek in dat appartementsgebouw woonde de heer Kamadjojo .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.