Nanja Pol wordt al haar leven lang een pittig meisje genoemd.

Etenschapper Nanja Pol is een uit de klei getrokken Pinda, maar is met haar roots in de Sawa geworteld.  Nanja Christina Pol. Zo heet ik voluit. Geboren uit een Indische moeder, maar Jan, mijn vader, was Hollands als het gras. Toen mijn moeder zwanger van me was, deed ze sambal op elk hapje eten dat ze nam. De zucht naar pittig was intens. Net als zijzelf.   Op een lenteavond in april kondig ik me aan. Christina willen mijn ouders me noemen, een naam die veel voorkomt in de familie. Maar mijn moeder vindt die lange naam niet passen bij het kleine baby’tje dat ze ter wereld heeft gebracht. Het wordt Nanja, een verbastering van het Indonesische woord Nonja, dat meisje betekent.  Noordhollands Dagblad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nanja Pol wordt al haar leven lang een pittig meisje genoemd.

  1. Het woord NONJA bestaat niet.Wel NONA of NJONJA.Het erg verlangen naar iets tijdens zwangerschp heet NYIDAM en gebeurd alleen maar bij vrouwen in Ned-Indie (Indonesia).Net zo als LATAH-heid.

    • R Geenen zegt:

      Ach wat weet dat kind nu van de ouderlijke geschiedenis. Zij noemt zich zelf een pittig kind. Zeker omdat moeder iedere dag sambal at. En dan lees ik haar gerecht en daar gaat een tlp sambal oelek uit een potje in. Conimex of zoiets? Is nu zo’n artikel echt waard om geplaatst te worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.