Vandaag 3 september

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vandaag 3 september

  1. Jan A. Somers zegt:

    Er waren nog meer rare zaken rond getrouwde vrouwen, weet Zeeuws meisje alles van. Bij sommige werkgevers kon een vrouw niet in het pensioenfonds, daar zou haar man wel voor zorgen. Soms wel in een pensioenfonds, maar bij trouwen afgekocht. Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft rond 1970 daar de bezem doorgehaald. Meisje moest een lijst maken van al haar werkgevers die zich daaraan schuldig hadden gemaakt, en nog een aardig pensioen voor haar bij elkaar geschraapt. Nog iets anders: In een gesprek met een Delftse hoogleraar wilde hij geen promotor van mij worden. Ik had een vrouw en kinderen, en kon daardoor geen 120% aan mijn dissertatie wijden..
    Maar ook: Wij woonden in Harderwijk waar meisje onze eerste dochter kreeg. Ze was toen tijdelijk gestopt met werken maar was wel beschikbaar voor à la minute invallen (ook ‘s-nachts!) in het RK-ziekenhuis daar. Dochter mocht mee in de kinderwagen, gestald op de kamer van Moeder Overste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.