Indisch in Bergen op Zoom

Henk Beijen, nu 77, kwam met familie vanuit een opvangcentrum in Bergen op Zoom terecht. Waarom precies in deze stad, weet hij niet. ,,Het was hier katholiek, wij waren gelovig en hier was plaats voor ons. Zo is het gebleven. ”Tientallen Indische mensen vonden toen hun plek in de Scheldestad en jaarlijks hebben ze hun herdenking van de vrijheid, zoals ook dit weekeinde vanwege de coronamaatregelen op sportpark Rozenoord.  Maar normaliter is die Bergse herdenking in Residentie Moermont, het verpleeghuis waar die eerste naoorlogse generatie zelfs een eigen Indische afdeling heeft. Cultuurspecifieke zorg, noemt zorgstichting tante Louise dat.    bndestem.nl

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.