Herdenkingen

. helmondstream

melati_15aug

In Haarlem wordt op kleine schaal een herdenking gehouden in wooncomplex Lieflijk Indië aan de Vilniusstraat 3. Deze wordt georganiseerd door Stichting St. Jacob en Stichting Indische Ouderenraad Haarlem …….  Haarlems Weekblad 

*
 Heemstede Dit gebeurt met een korte ceremonie die om 12.30 uur begint, op het plein voor het raadhuis. Vanwege de coronamaatregelen gaat het om een kleinschalige bijeenkomst zodat de 1,5 meter goed gewaarborgd blijft. Daarom worden met name inwoners die zelf, of van wie de ouders indertijd geïnterneerd zijn geweest in een jappenkamp, hiervoor van harte uitgenodigd.
*
De Indië-herdenking in Heerlen zal dit jaar vanwege het coronavirus niet vrij toegankelijk zijn. In plaats daarvan wordt een livestream uitgezonden.   De Limburger

*
In samenspraak met de gemeente Zwolle heeft de Commissie Herdenking 15 augustus gekozen voor een sobere plechtigheid zonder publiek bij het Indië- en Nieuw-Guinea monument in Park Eekhout. Dat publiek is immers grotendeels ouder en kwetsbaar. De commissie wil daarmee geen risico lopen. Van de alternatieve herdenking en de kranslegging wordt een film gemaakt die op 15 augustus via internet te bekijken is.  De Swollenaer

*
Ook dit jaar zal in de Pauluskerk te Breukelen een herdenkingsbijeenkomst worden georganiseerd om alle slachtoffers van het geweld tijdens en na Japanse bezetting te gedenken. De herdenking zal i.v.m. de huidige beperkende omstandigheden in aangepaste vorm plaatsvinden. Er kan slechts een beperkt aantal belangstellenden, na aanmelding, aanwezig zijn  RTV Stichtse Vecht

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.