De Weduwe van Indië : Pattiselanno-Timmerman

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag.
Ook veel Indische mensen die in Nederland een nieuw bestaan zochten, kozen voor deze stad en werden  daar  begraven.
Bijvoorbeeld  op  de begraafplaats  Nieuw Eykenduynen te Den Haag

Eddie Eveline Timmerman was geboren 11 december 1909 in Padang en overleed 2 maart 1973 in Den Haag.  Haar ouders waren Wuewene Anna Wehantouw, geboren 1883 in Menado    en Charles Eduard Alexander Timmerman (1874 Ambon-1958 Groningen),  die na 16 jaar  in 1909 het Indisch Leger verliet. Vermoedelijk was deze  familie Timmerman al te Molukken voor  1800. En mogelijk is Rumphius een voorvader via zijn schoonzoon Twijsel,  maar dit is niet zeker.
Eddie Eveline huwde ca 1929 te Medan met Daantje Abraham Pattiselanno, geboren 20 dec 1896 te Waeturen, Boeroe in de Molukken. Zoon van Jacob Theodorus P. en Bathseba Lohannapessy.  Daantje was employée van Deli Spoorweg Maatschappij (DSM) te Medan en werd in een jappenkamp te Medan  gemarteld en geëxecuteerd op 4 juni 1942 .  Hij zou mensen hebben geholpen te vluchten. Eddie kreeg vier kinderen met  Daantje en  in 1944 een zoon van een tweede partner. September 1946 was ze zwanger en arriveerde ze met 5 kinderen te Rotterdam. Per MS  Weltevreden.
timmerrman_eddie_evelineNa een jaar in een pension te Zandvoort verblijven, kreeg ze een woning in Den Haag. Haar pensioen voor 6  kinderen was niet riant,  toch heeft ze haar kinderen kunnen laten studeren.

update:
timmerman_1942_eddie_zusagatha_dchteveline_zuslies,,,timmerman_zandvoort

Mail van haar zoon:
* ca. 1942, v.l.n.r mijn moeder, haar jongste zus Agathe, mijn zus Eveline en haar op een na jongste zus Lies
* het strand in Zandvoort, 1946 Mijn zus, bovenste rij in het midden, mijn oudste broer Ernesto helemaal rechts, mijn 10 jaar oudere broer Jacob (Jop, voormalig prof bij ADO) knielend, ik met de witte puntmuts en rechts van mij mijn 2 jaar oudere broer Charles

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.