Jakarta verlengt transitieperiode met twee weken

De coronamaatregelen in Jakarta zijn nogmaals verlengd met twee weken en duren tot 13 augustus 2020. De reden hiervoor is dat de autoriteiten van de Indonesische hoofdstad er niet in zijn geslaagd de groei van het aantal COVID-19 besmettingen af te remmen. Jakarta zit sinds 5 juni 2020 in een zogeheten transitieperiode, een fase naar het ‘nieuwe normaal’. indonesienu.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Jakarta verlengt transitieperiode met twee weken

 1. Hans Boers zegt:

  B.
  Aanvullingen zijn ook aangepast.

 2. Jan A. Somers zegt:

  De corona-doden in Nederland zijn o.a. te vinden op http://www.pletdecurve.nl.

 3. Positief Corona 111.455 (1.519) , overleden: 5.236 (43) 68.975 genezen (1.056). Oost Java (27.504), DKI Jakarta (22.144), Centraal Java (9.732), West Java ( 6,637) Zuid Sulawesi (9.647) (Bron CNN Indonesia 2 augustus 2020 op Twitter) Momenteel geldt in Indonesië code rood.

 4. Anoniem zegt:

  Voor wie geldt er code rood? Zelfs in de EU zijn ze het niet eens en heeft ieder landje zijn eigen regels en interpretaties. Voor de Nederlanders is Antwerpen een ‘no go’ zone terwijl de Belgen de Hollandse kustprovincies en Zeeland hebben verdoemd.

  Die Indonesische cijfers zijn natuurlijk totaal niet te vertrouwen. Als de oversterfte in Jakarta al meer dan 4.000 op één maand was, is een getal van 5.000+ overlijdens natuurlijk niet serieus te nemen.

  Op Java leeft natuurlijk wel meer dan de helft van de Indonesische bevolking en het eiland heeft de grootste steden. Mede door het feit dat de Mudik daar de grootste impact heeft gehad, is het wel logisch dat de cijfers daar het hoogste liggen. En de PSBB (noem het voor het gemak maar lockdown) is niet voor niets in voege in Jakarta en Surabaya. In SulUt is het trouwens ‘business as usual’; onze familie daar gaat gewoon nog naar de restaurants e.d. en er zijn geen mondkapjes te bekennen, die je in de DKI wél moet dragen.

  Vergeet niet dat een provincie (niet district) een redelijk grote autonomie heeft en de gouverneurs veel macht hebben. Het is een soort van mix tussen de staten in de VS en provincies in Nederland v.w.b. zelfstandigheid en zeggenschap. Eigenlijk ligt het systeem dichter bij Duitsland en Zwitserland.

  • R Geenen zegt:

   Ik weet niet hoe U tot die vergelijking komt. Maar ik betwijfel of dat opgaat. Vooral wetende dat corruptie nog steeds hoog in het vaandel staat. Uiteindelijk heeft het niets met het systeem in de door u genoemde landen te maken.

   • Anoniem zegt:

    Heel veel. Het Indonesische systeem -ook al zijn er provincies- ligt veel dichter bij de Kantons of Bundesländer dan bij de Nederlandse & Belgische provincies. Ook heeft de decentralisatie de situatie veel meer vergelijkbaar gemaakt met de staten van Amerika.

    Dit heeft an sich niets met corruptie te maken maar met de administratieve indeling van het land en de zelfstandigheid van de regios. Zodat de gouverneurs en regenten hun eigen budgetten beheren. Wat dan wel weer corruptie mogelijk maakt natuurlijk; miljarden naar de regio’s pompen gebaseerd op vage en geflatteerde budgetten zonder een goede audit werkt nooit. Er zijn weinig landen met zo’n groot budget voor educatie. Denk maar niet dat die scholen er veel van zijn.

    • Anoniem zegt:

     Er veel van ZIEN. Sorry.

    • Indisch4ever zegt:

     svp vul een naam in als je reageert

    • R Geenen zegt:

     Een land als Indonesie kan niet zomaar een volwassen systeem van een ander land overnemen.
     Zeker niet met een onvolwassen mentaliteit.

    • Jan A. Somers zegt:

     “Zodat de gouverneurs en regenten hun eigen budgetten beheren.” Heeft op zichzelf niets met corruptie te maken. Wel een afwezigheid van de Trias Politica. Ook Nederland is verdeeld in staat, provincies en gemeenten. Allemaal zelfstandige rechtspersoonlijkheden. Met eigen budgetten. Maar die worden vastgesteld door een volksvertegenwoordiging, uitgevoerd door regering, Provinciaal bestuur en Gemeenteraad. Van de uitgaven moet rekening worden afgegeven, weer gecontroleerd door de volksvertegenwoordiging.

  • Jan A. Somers zegt:

   ” heeft ieder landje zijn eigen regels en interpretaties. ” In Europa heeft elk land nog steeds zijn eigen verantwoordelijkheid voor de eigen volksgezondheid. Daar heeft een ander land niets mee te maken. Zo staat het op het ogenblik in België slechter voor dan hier. Aangezien veel Nederlanders vaak in België komen wordt gevreesd voor het meebrengen naar Nederland. En aangezien heel veel Belgen Zeeland bezoeken (familie en recreatie) is Zeeland voor de Belgen nu ook oranje. Dat is hun beslissing, kunnen wij ze niet voor, uitlachen. Mijn oudste dochter is een week in Mechelen (prov. Antwerpen!) om haar jongste zwangere dochter te helpen met verhuizing. We hebben al afgesproken dat ze twee weken niet bij ons op bezoek komt. Ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen komen niet bij ons op bezoek. Een enkele keer eventjes, in de tuin, op afstand. Hier in Delft is nu overleg met de TU en studentenverenigingen gaande over het begin van het nieuwe studiejaar.

 5. @R Geenen Toon bevalt mij niet. Uw verhaal is als een tang op een varken ik weet niet waar naar toe dit zal gaan leiden. Mensen hoeven ook niet anoniem te reageren. Daar geef ik ook geen antwoord op. Weltrusten…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.