11 juli NPO2 Andere Tijden: Nacht over racisme

Andere Tijden: Nacht over racisme :   Aan de vooravond van de NPO-themadag Nederland tegen racisme is Andere Tijden het eigen archief ingedoken. In de Nacht over racisme een marathonuitzending tot diep in de nacht met afleveringen uit een ver en minder ver verleden.
Over het koloniale Suriname en over Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

5 reacties op 11 juli NPO2 Andere Tijden: Nacht over racisme

 1. Boeroeng zegt:

  Theodoor Holman in het Parool:
  Ik ben helemaal om, hoor. Ik heb het licht gezien. Dat wilde ik je even melden.”
  “Wat? Ben je gelovig geworden, Theodor?”
  “Nee, ik ben opeens tot het besef gekomen dat ook ik, ja OOK IK verschrikkelijk gediscrimineerd ben, als Indo, als jongen met een kleurtje. Als pinda!
  “Maar jongen toch… Je hebt altijd gezegd dat jij nooit bent gediscrimineerd.”

  • Bung Tolol zegt:

   Ja Theodoor ( Met zo,n naam moet je wel gediscrimineerd worden) heeft helemaal gelijk ,ben net 71 geworden en nog nooit gediscrimineerd maar ben er van de week even op gaan letten ! Was meteen raak ! Bij de bakker moest ik gewoon op mijn beurt wachten ! Ja als dat geen discriminatie is ,en toen ik zonder op te letten door een rood voetgangerslicht liep ,werd ik meteen op de bon geslingerd door die Surinaamse agent ,dat is dubbel discriminatie “” Waarom geeft u dat blanke stel naast mij geen bekeuring ?”” vroeg ik verontwaardigd “” Omdat zij niet door rood liepen meneer ! En toen zei ik iets onschuldigs als “” Ach zwarte Piet ga toch even ergens anders spelen met je sapo lidi “” kreeg ik meteen 5 collega,s van die agent op mijn nek en heb een week op dat politiebureau doorgebracht ,heb meteen Sylvana gebeld ( heb op haar gestemd ) Zij zou dit tot de hoogste regionen uitzoeken !

 2. Boeroeng zegt:

  zie ook dit voor een link naar live meekijken online
  https://dezwijger.nl/programma/nederland-we-moeten-het-hebben-over-racisme

 3. PLemon zegt:

  Alsof er al niet genoeg gepolariseerd wordt…

  *** Sylvana Simons is zondag bij het racismedebat in het Amsterdamse kunstencentrum De Appel. Dat heeft haar partij BIJ1 op Twitter laten weten. De avond wordt door een aantal organisaties georganiseerd als tegenhanger van het debat dat op NPO 1 wordt gehouden.

  In De Appel praten zo’n dertig mensen over wat racisme nu eigenlijk is en hoe ze dat ervaren. De bijeenkomst wordt op hetzelfde tijdstip gehouden als het debat op NPO1. Via een livestream kunnen geïnteresseerden het debat volgen.

  De bijeenkomst in De Appel wordt georganiseerd omdat de betrokken organisaties niet blij zijn met het debat zoals dat door AVROTROS op NPO 1 wordt georganiseerd. Vooral het feit dat Jort Kelder gespreksleider is, valt verkeerd.
  https://www.nd.nl/nieuws/varia/982205/sylvana-simons-bij-racismedebat-in-de-appel

  • Jan A. Somers zegt:

   “en hoe ze dat ervaren. ” Waren daar ook mensen die dat niet ervaren hadden? Komen zij ook ter sprake op de verslagen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.