Boeken

Indra: een wajangleven
Biografie van Leo Broekveldt 1906 – 1992
Lizzy van Leeuwen

In Indra: een wajangleven beschrijft Lizzy van Leeuwen een boeiend, veelzijdig leven én een onderbelicht gebleven deel van laatkoloniale geschiedenis. De hoofdpersoon werd geboren als Leo Broekveldt in Nederlands-Indië, zoon van een Indische moeder en een Nederlandse topambtenaar.  Hij vertrok als puber naar Nederland, studeerde rechten maar koos voor een leven als revuedanser.

Lique Fredriksz zus van Bryce Fredriksz schrijft
Een totaal onverwachte schokgolf was het voor mij toen de MH17 op 17 juli 2014 door een luchtdoelraket uit de lucht werd geschoten. Mijn lieve broertje en schoonzusje kwamen bij deze tragische ramp om het leven. Nooit kwamen zij aan op hun vakantiebestemming Bali… Het werd de dood van 298 onschuldige inzittenden die voor hun werk en/of vakantie naar Bali vlogen.

Op zoek naar jou van Syl van Duyn
Een bijzonder coming-of-age-verhaal dat speelt tijdens de bevrijding van Nederlands-Indië 75 jaar geleden
Op 25 augustus 1945, tien dagen na de capitulatie van Japan, loopt de vijftienjarige Neeltje het Jappenkamp op Java uit. Haar moeder is overleden en ze weet niet waar haar vader is. Ze heeft hem al drie jaar niet gezien en besluit naar hem op zoek te gaan. Onderweg ontmoet ze Thimo, die ook op zoek is naar zijn familie en die wel eens de liefde van haar leven kan zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.