Lintjes

Michael Hagenbeek, wijkagent in Amsterdam, organisator sportevenementen, mn voor politie en militairen, vicevoorzitter Moluks-Indisch politienetwerk. Organiseerde aanwezigheid politie bij demonstraties van I.P 2.0

gelderlander.nl:
Paula Cremers-Cardynaals uit Boxmeer, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, geeft lezingen over haar ervaringen als overlevende van Japanse interneringskampen in Indonesië. Nellie Geerts-Gerrits uit Beugen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vrijwilliger kerk en KBO in Beugen.

tilburg.nl
Bea Westplat-Boelen (81) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Westplat is sinds 1989 vrijwilliger bij het gezamenlijk koken op dagopvang Kumpulan bij woonzorgcentrum Zonnehof. Dit is een dagopvang voor Indonesische en Molukse ouderen uit Tilburg. Wekelijks wordt er samen met bewoners/bezoekers een maaltijd bereid, waarvoor mevrouw Westplat ook alle voorbereidingen doet.

Muriël van de Laar
Zet zich in voor Indisch Molukse ouderen in  Amsterdam. Ze is met mevrouw Akihary medeoprichter van en vrijwilliger bij de stichting IMOA (Indisch Molukse Ouderen Amsterdam) en initiatiefnemer van het wooncomplex Tempat Senang aan het Teldershof. Ook is ze mantelzorger: ze zorgt al ruim 20 jaar voor haar bejaarde en dementerende
buren, en voor bewoners van woongroep JaToPa.

Usi Lies Akihary-Krijnen
Zette zich jarenland in als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Ze was actief lid van de  oudercommissie op diverse scholen in AmsterdamOsdorp en van de oecumenische raad Osdorp (ORO).  Ook werkt ze vrijwillig in ziekenhuizen en organiseert
ze spelletjesmiddagen voor senioren. Ze is met mevrouw Van de Laar medeoprichter van en  vrijwilliger bij de stichting IMOA (Indisch Molukse Ouderen Amsterdam) en van het wooncomplex  Tempat Senang. (zie dit interview)

zwollenu.nl  
Mevrouw L.J. (Liliane) Satoor de Rootas – Herman (62 jaar)
Al sinds medio 1980 is zij leerkracht aan de katholieke basisschool De Wingerd. Zij was destijds één van de vier leerkrachten die op deze nieuwe school in Gerenlanden startte. Samen met haar collega’s legde zij de basis voor goed kleuteronderwijs in de nieuwe wijk Zwolle-Zuid. Tot op de dag van vandaag is zij de stabiele factor binnen het team.
Inmiddels is de zorg voor haar hoogbejaarde moeder groter. Zij maakte in het toenmalige Nederlands-Indië de Tweede Wereldoorlog mee en zat jarenlang in een Jappenkamp. Na de kamptijd brak de Bersiap uit, een uiterst gewelddadige periode. Haar moeder liep trauma’s op. En zoals dat vaker gebeurt met mensen die de oorlog meemaakten, manifesteerde zich dat pas op latere leeftijd.

Suzanna (Hanneke) Linthout-van de Graaf (70) uit Voorburg  stond meer dan 40 jaar lang dag en nacht klaar voor haar voormalig werkgever, Wieteke van Dort. Eerst in een betaalde functie, maar sinds haar pensioen vrijwillig. Zij ondersteunde eveneens bij de vele liefdadigheidsprojecten van mevrouw Van Dort. Met de manier waarop zij haar werk doet, is zij een creatieve bron voor velen. Zij biedt een luisterend oor aan vaak getraumatiseerde Indische Nederlanders en Veteranen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Lintjes

 1. R Geenen zegt:

  Hoe werkt de voordracht voor een lintje?

  • Jan A. Somers zegt:

   Ik dacht dat je die voordracht bij de burgemeester van de woonplaats moet doem. Als je het niet weet, een e-mailtje sturen naar de gemeente.Of naar ‘Mijn Overheid’. Ik weet alleen dat het heel,laagdrempelig is.

   • PLemon zegt:

    @ dat het heel,laagdrempelig is.

    # maar de behandeling/beoordeling bureaucratisch over veel schijven.

    *** citaat: “Iedereen kan iemand anders voorstellen! Een voorstel tot verlening van een onderscheiding aan een in Nederland woonachtig persoon, dient schriftelijk te worden ingediend bij de burgemeester van de woonplaats van de kandidaat. Hiervoor is een speciaal voorstelformulier ontwikkeld, waarop de benodigde gegevens kunnen worden ingevuld.

    Wie de onderscheiding uitreikt, wordt bepaald door de minister.

    De officiële handeling kan zeker niet door een particulier gedaan worden; zij zijn uitgesloten van het uitreiken van onderscheidingen. In aanmerking komen wel de burgemeester, de commissaris van de Koning en de minister zelf. “.

    https://lintjes.nl/voordragen/procedure-en-voorwaarden

 2. Tolol nog steeds geen MWO ! Wel lintje van de 4 daagse . zegt:

  Ja ik heb eens mijzelf voorgedragen ,dacht ( Ik wist het niet zeker ) dat ik best wel een nuttig lid van de maatschappij was ,kreeg per ommegaande een briefje terug ,kort maar krachtig ……… “” Ga maar eens werken !””

  • Jan A. Somers zegt:

   Toch wel een nuttig advies van die commissie! Weer eens wat anders dan wachten op gunsten van Paatje Gouvernement. Die is er niet meer zoals u misschien nog niet weet.

 3. Bert Krontjong zegt:

  @Toch wel een nuttig advies van die commissie !”” Vindt u dat mr Somers ? Werken ? Ik kan u toch niet helemaal serieus meer vinden ,werken ? Mijn vader werkte zich suf en was altijd eerlijk ,heel erg eerlijk trouwens ,veel te eerlijk naar mijn mening .Hij moest op een gegeven moment als bankemploye geld van de Repoeblik vernietigen /verbranden ,iedereen die hem kende zei natuurlijk meteen “” Niet verbranden hoor geef maar aan ons ,krijgt u ook wat “” Ik meteen “” Hopelijk heb je dat wel gedaan pa “” Nee hoor antwoordde hij ,mijn plicht is om dat geld te verbranden /vernietigen en ik doe mijn plicht !”” Ik kreeg bijna een hartverzakking enfin mijn vader stierf relatief gezien jong ,ja Jappenkampen ,Bersiap ,overgang naar dat koude land ,eruit geschopt uit Suriname het hakt erin maar als ik hem moet omschrijven : een onkreukbare ,zeer integere Indischman valt niet mee te sjoemelen ……………………..hij leek volgens mij veel op dhr Somers ,trouwens hij was ook voor 75% Europees .Natuurlijk ik heb respect voor eerlijke ,integere mensen maar als je je in een jungle bevind ,heb je andere kwaliteiten nodig ,ik heb nooit erg veel uitgevoerd ,heb nog niet eens 1% van die ellende van mijn vader meegemaakt ,hij heeft kromgelegen om die schuld aan Nederland af te lossen ,zijn kinderen hebben zich stuk voor stuk anders opgesteld in de Nederlandse maatschappij ,d.w.z. wij deden dat op de Nederlandse manier ! Niks gedwee opstellen ,meteen een grote bek ,ik heb zelfs eens een ambtenaar driehoog de trap af gedonderd ,en wachten op paatje gouvernement doen wij ook niet aan ,kortom wij hebben ons aangepast aan de Nederlandse samenleving ,financieel gaat het ons allemaal goed zelfs heel goed ! Nederland is een goed land ! maar gedraag je niet zoals die timide eerste generatie Indo,s want dan wordt je afgeslacht .!!!

  • R Geenen zegt:

   @@! maar gedraag je niet zoals die timide eerste generatie Indo,s want dan wordt je afgeslacht .!!!@@
   Ja Bert, dat is ook gebeurd met mijn moeder en haar tweede echtgenoot. Mijn moeder werd er jenkel van. Beiden waren veel te eerlijk en konden niet op tegen de graaiende ambtenaren. Alle brieven en documenten, die ze mij nagelaten hebben, vertellen mij dat verhaal.

 4. Robert zegt:

  Inderdaad Bert! Quien no grita, no mama, zeggen we hier.(Als je niet schreeuwt ,drink je niet, van de moeder’s borst)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.