Geen twijfel aan juistheid onderzoek naar teruggegeven kris 

.
Het Indonesische magazine Tempo publiceerde onlangs een artikel waarin verschillende experts zich uitspreken over de kris die de Nederlandse regering onlangs heeft teruggegeven aan Indonesië. Sommige Nederlandse media meldden op basis van dit artikel dat Nederland mogelijk de verkeerde kris heeft teruggegeven.Het Nationaal Museum van Wereldculturen heeft naar aanleiding van de publicatie in Tempo geen enkele reden om te twijfelen aan de juistheid van het onderzoek. Gedurende het onderzoek naar de kris werden diverse experts geconsulteerd, waaronder historici, krissenexperts en herkomstonderzoekers uit binnen- en buitenland. Ook werden de voorlopige conclusies van het onderzoek voorgelegd aan de experts die door de Indonesische regering hiervoor waren aangewezen en die de kris in februari jl. uitvoerig zelf hebben onderzocht.
Lees verder op de site van Volkenkunde
archieftopic

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.